Μανιάς στο fosonline: «Στόχος του Αστέρα να φτάσει πιο ψηλά από πέρυσι»

Ο επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης, Μιχάλης Μανιάς, μίλησε στο fosonline με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League.

Μανιάς στο fosonline: «Στόχος του Αστέρα να φτάσει πιο ψηλά από πέρυσι»

Το... βαρύ πυροβολικό των Αρκάδων αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα που ξεκινάει, τους στόχους της ομάδας αλλά και τους προσωπικούς του, ενώ μας έδωσε και τις προβλέψεις του για τις «μάχες» του πρωταθλήματος, της Ευρώπης αλλά και της παραμονής στην κατηγορία.

Ο Αστέρας τρίπολης θα κάνει σήμερα (25/08) το ντεμπούτο του κόντρα στον ΠΑΟΚ με την ομάδα της Αρκαδίας να έχει κάνει εκκίνηση στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Europa League.

Διαβάστε στο fosonline τι μας είπε ο έμπειρος επιθετικός της ομάδας για την γεύση που άφησε ο αποκλεισμός στον ίδιο και τους συμπαίκτες του αλλά και για το πόσο ψηλά κοιτάζουν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα ενόψει της νέας σεζόν:

Καλησπέρα Μιχάλη και καλή σεζόν. Η ευρωπαϊκή σας «εμπειρία» θα σας βοηθήσει στο πρωτάθλημα; Πόσο διδαδκτικός μπορεί να είναι ένας αποκλεισμός, ειδικά όταν έχεις παίξει καλό ποδόσφαιρο και σου μένει η πίκρα της ήττας;

"Το ότι παίξαμε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια και παρότι αποκλειστήκαμε, νομίζω ότι έχει αρκετά θετικά και θα μας βοηθήσει στο πρωτάθλημα. Θα έλεγα ότι παίξαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, αν εξαιρέσουμε το δεύτερο ημίχρονο στην Σκωτία. Μάλιστα, σε μια χρονική περίοδο που δεν ήμασταν απολύτως έτοιμοι από άποψη φυσικής κατάστασης. Έχουμε μια πικρία μέσα μας, αλλά θεωρώ ότι πλέον το ξεπερνάμε μέρα με τη μέρα και αφοσιωνόμαστε στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ".

- Λένε ότι όσο πιο ψηλά κοιτάς τόσο πιο ψηλά φτάνεις. Κατά πόσο μπορεί να το υιοθετήσει αυτό μια ομάδα σαν τον Αστέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα που παραδοσιακά το διεκδικούν συγκεκριμένες ομάδες;

"Έχουμε δείξει από πέρυσι ότι η ομάδα έχει μπει σε ένα μοτίβο στο οποίο δεν κοιτάζει ποιος είναι ο αντίπαλος και παίζει σε όλα τα ματς για τη νίκη. Εμείς από την πλευρά μας αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε και από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά φτάσουμε. Στόχος μας από τη στιγμή που φτάσαμε στην 5η θέση πέρυσι είναι να προσπαθήσουμε να φτάσουμε και πάλι εκεί και αν μπορέσουμε λίγο καλύτερα".

- Αν βελτίωνες φέτος κάτι στο παιχνίδι της ομάδας σου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τι θα ήταν αυτό;

"Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο που να πω ότι πρέπει να το βελτιώσουμε ως ομάδα. Απλώς, μέσα από την προπόνηση και τη σκληρή δουλειά, να βελτιωνόμαστε ως ομάδα σε όλους τους τομείς μέρα με τη μέρα".

- Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες στο πρωτάθλημα ποιες είναι;

"Οι φιλοδοξίες μου είναι να είμαι υγιής πάνω απ' όλα και από εκεί και πέρα να βάλω όσα περισσότερα γκολ μπορώ, για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της".

- Ακόμα είναι νωρίς για εκτιμήσεις αλλά πως βλέπεις τη φετινή Super League; Ποιες ομάδες θα παλέψουν για το πρωτάθλημα, την Ευρώπη και τη σωτηρία;

"Για το πρωτάθλημα νομίζω ότι θα παλέψουν η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, όπως και πέρυσι. Για τον υποβιβασμό δεν έχω καθαρή εικόνα. Είναι αρκετά νωρίς ακόμη, αλλά για την Ευρώπη νομίζω θα παλέψει ο Αστέρας με τον Ατρόμητο και νομίζω πως και ο Άρης έχει καλό σύνολο. Μένει να το δούμε στο γήπεδο".