Ολυμπιακός: Ο Ζινκερνάγκελ, ο Μπέκαμ και ο Κριστιάνο!

Για τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα μίλησε ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ στο match programme για το Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα. Η θέση του, οι φίλοι του, η μεγαλύτερη φιλοδοξία του Δανού άσου.

Ολυμπιακός: Ο Ζινκερνάγκελ, ο Μπέκαμ και ο Κριστιάνο!

Συνέντευξη στο match programme της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα έδωσε ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ.

Ο Δανός άσος τόνισε ότι ο βασικός λόγος που επέλεξε τον Ολυμπιακό είναι για να παίξει στο Champions League και να κατακτήσει τίτλους, ενώ είπε ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να παίζει για ενενήντα λεπτά, αλλά και για τη χαρά του που έβαλε γκολ στο πρώτο επίσημο ματς της ομάδας, αυτό στο Ισραήλ.

Ο Ζινκερνάγκελ αναφέρθηκε στα πρότυπα που είχε από μικρός, κάνοντας λόγο για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είπε ότι ο καλύτερος φίλος του είναι από πολλά χρόνια ένας Έλληνας από τη Σάμο και γι΄αυτό έχει κάνει και ένα τατουάζ με το «Πυθαγόρειο» στο πόδι του, από παλιές διακοπές στο ελληνικό νησί. Σχετικά με την θέση που προτιμά να αγωνίζεται διευκρίνισε ότι εξαρτάται από το σύστημα της ομάδας και ανέφερε αυτές του αριστερού εξτρέμ και του κεντρικού μέσου.

Στον Ολυμπιακό μιλάει περισσότερο με τον Κρίστινσον λόγω της γλώσσας, με τον Καρβάλιο που τον γνώριζε από παλιά και από Έλληνες με τους Μπουχαλάκη, Μασούρα και Κούτρη. Δεν έκυψε επίσης τη μεγάλη ευτυχία που ένιωσε για την επιτυχία της Νότιγχαμ να ανεβεί στην Πρέμιερ Λιγκ, λέγοντας ότι «ήταν εκπληκτικό αυτό που καταφέραμε πέρυσι, ξεκινώντας από πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και καταφέρνοντας τελικά να ανεβάσουμε την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία».