Τα ντέρμπι είχαν αρχίσει πριν από την (αισιόδοξη) κλήρωση

Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έστειλε μήνυμα ότι προσπαθεί να βγει από λιμνάζοντα ύδατα και να... ξεβουλιάξει. 

Τα ντέρμπι είχαν αρχίσει πριν από την (αισιόδοξη) κλήρωση

Το ότι θα υπήρχε αναφορά της ΕΠΟ στην κλήρωση της Super League ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς αυτό το ντέρμπι έχει ήδη ξεκινήσει και είναι πολύ σκληρό. Με τη λήξη του να φαίνεται πως έχει χρόνο ακόμα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε λόγο για αποφασιστικότητα ώστε το ελληνικό πρωτάθλημα να βγει από τον πάτο και να ανεβεί η χώρα και οι σύλλογοι στα διεθνή rankings. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι με τη νέα τροπολογία τα χρήματα που έπαιρνε η ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά των ΠΑΕ θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό και αυτά τα ποσά θα πηγαίνουν στην προσπάθεια για την επαγγελματική διαιτησία. Η σύμβαση για συνεργασία με τον Κλάτενμπεργκ δεν ειπώθηκε από τον ίδιο καθώς ακόμα είναι επικεφαλής της ΚΕΔ, αλλά ανακοινώθηκε. Όπως η αντικατάστασή του από τον Μπένετ έχει ανακοινωθεί από την ομοσπονδία και την πρόσφατη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Θα υπάρξει απάντηση, θα συνεχιστεί όλο αυτό και θα έρθουν και τα κανονικά ντέρμπι. Στο γήπεδο. Με τη διαιτησία σίγουρα να είναι ξανά στο επίκεντρο. Κι ας είναι ξένοι οι διαιτητές κι ας υπάρχει η ασφάλεια του VAR. Τουλάχιστον από τις ΠΑΕ υπήρξε σε αυτό συμφωνία, για τους ξένους διαιτητές και τους ξένους στην... ΚΕΔ, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς.

Ας μείνουμε στα της κλήρωσης. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι με βάση το συμπιεσμένο πρόγραμμα λόγω του Κατάρ, τα αιτήματα της ΑΕΚ για τα παιχνίδια της λόγω του νέου γηπέδου, τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των άλλων μεγάλων και μια σειρά από σοβαρούς λόγους, έμοιαζε περισσότερο με ορισμό. Όμως ήταν μια εξαιρετική διαδικασία από πλευράς οργάνωσης σε ημερομηνίες, διευκολύνσεις, αποφυγή όσο γίνεται περιστατικών βίας.

Καμία αγωνιστική δεν θα έχει δύο ντέρμπι ώστε να μην υπάρχουν ή να περιοριστούν κίνδυνοι και συναντήσεις. Κάθε αγωνιστική σχεδόν θα έχει από ένα μεγάλο παιχνίδι. Κανείς μεγάλος δεν παίζει εκτός έδρας την πρώτη αγωνιστική παρά μόνον η ΑΕΚ επειδή το ζήτησε. Άλλωστε τα ντέρμπι που θα έχουν λογικά σημασία σε αυτό το - επίσης λογικά - πιο ανταγωνιστικό για τον τίτλο πρωτάθλημα θα είναι εκείνα των play off. Την άνοιξη του 2023 δηλαδή.

Ήταν μία κλήρωση και ένα πρόγραμμα που εξυπηρετεί κυρίως το ίδιο το πρωτάθλημα και τις ομάδες. Κι αυτό ήταν ένα βήμα προόδου. Προφανώς χρειάζονται πολλά ακόμη για να υπάρξει η πραγματική πρόοδος. Κι από την ωραία γιορτή στην πανέμορφη Λίμνη της Βουλιαγμένης, να μην υπάρχουν λίμνες και βουλιαγμένοι στο ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα.