Το γύρο του κόσμου έκαναν τα γεγονότα της Τούμπας

Ο ξένος τύπος δεν άφησε ασχολίαστα όσα έγιναν στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Το γύρο του κόσμου έκαναν τα γεγονότα της Τούμπας
eurokinissi

Τα χθεσινά γεγονότα της Τούμπας, ''ταξίδεψαν'' τον γύρο του κόσμου.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία, ιστοσελίδες και εφημερίδες, αναφέρθηκαν στα όσα συνέβησαν στην συνάντηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, δίνοντας βάση ιδιαίτερα την εισβολή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, έχοντας όπλο στην ζώνη του.

Οι NY Times, αναδημοσιεύοντας τηλεγράφημα του Associated Press αναφέρουν : «Ένα αμφισβητούμενο γκολ στο τέλος ενός αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα την Κυριακή, οδήγησε σε εισβολή του γηπέδου του ιδιοκτήτη της γηπεδούχου ομάδας που φάνηκε να φέρει όπλο. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στο γήπεδο συνοδευόμενος από σωματοφύλακες, έφερε όπλο, αλλά δεν έκανε καμιά κίνηση για να το χρησιμοποιήσει.Οι αξιωματούχοι της ΑΕΚ ισχυρίστηκαν ότι ο Σαββίδης απείλησε τον διαιτητή κατά τη διάρκεια της πρώτης εισβολής του στον αγωνιστικό χώρο. Ισχυρίζονται ότι απειλούσε επίσης τον Βασίλη Δημητριάδη. Η ΑΕΚ δήλωσε ότι θα υποβάλει καταγγελία στη FIFA και στην ΟΥΕΦΑ, στον παγκόσμιο και στον ευρωπαϊκό οργανισμό ποδοσφαίρου»

Ο Guardian ανέφερε ότι «ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ διεκόπη, γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Σαββίδης μπήκε δυο φορές στον αγωνιστικό χώρο τη δεύτερη φορά κρατώντας κάτι που φαίνεται πως ήταν όπλο-. Στελέχη της ΑΕΚ ανέφεραν ότι ο Σαββίδης απείλησε το διαιτητή. Η σύγχυση μεγάλωσε όταν υπήρξαν ισχυρισμοί ότι ο διαιτητής κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ».

Το Spiegel, ανέφερε ότι : «Ο χθεσινός ποδοσφαιρικός αγώνας στην Ελλάδα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ διακόπηκε. O πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, μετά την ακύρωση γκολ εισήλθε στο γήπεδο οπλοφορώντας, όπως κατέγραψε η κάμερα του κρατικού καναλιού».

Η Le Monde, δημοσίευσε ρεπορτάζ βασισμένο στο πρακτορείο AFP της Γαλλίας, το οποίο αναφέρθηκε στη χθεσινή επεισοδιακή κατάληξη του αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μετά από άρνηση κατακύρωσης τέρματος στην ομάδα του, εισέβαλε οργισμένος στον αγωνιστικό χώρο φέροντας όπλο σε περίοπτη θέση».

Στο ίδιο θέμα και με συναφή τρόπο αναφέρεται και δημοσίευμα της Figaro. Να σημειωθεί ότι και τα δύο δημοσιεύματα συνοδεύονται από φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Ιβάν Σαββίδη να φέρει όπλο σε περίοπτη θέση.

Από την πρώτη στιγμή, που ξέσπασαν τα γεγονότα, μεγάλη έκταση έδωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Δεύτερο θέμα στην εφημερίδα Marca, που όπως και η AS, σημείωναν ότι «εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας στην ζώνη του πιστόλι». Και οι δύο εφημερίδες έχουν φωτογραφίες και βίντεο και εξακολουθούν μέχρι τώρα να κρατούν στις πρώτες τους θέσεις το θέμα.

Θέμα επίσης και στα ιταλικά ΜΜΕ, για τα χθεσινά επεισόδια στην Τούμπα.

Η Gazzetta Dello Sport, ανέφερε πώς «ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ πηγαίνει στον αγωνιστικό χώρο να διαμαρτυρηθεί έχοντας πιστόλι». Συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες και βίντεο.