Γκενκ – ΑΕΚ 0-2: Με το «δεξί» η «Ένωση» στο ντεμπούτο του Αλμέιδα (highlights)

Η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 την Γκενκ στο Βέλγιο στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ενόψει της νέας σεζόν, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Ματίας Αλμέιδα στην τεχνική της ηγεσία. Ξεχώρισαν Μήτογλου και Αθανασιάδης, πρώτη εμφάνιση και για τον Πινέδα.

Γκενκ – ΑΕΚ 0-2: Με το «δεξί» η «Ένωση» στο ντεμπούτο του Αλμέιδα (highlights)

Με νίκη ξεκίνησε η ΑΕΚ τις καλοκαιρινές φιλικές της αναμετρήσεις, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η «Ένωση», στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Ματίας Αλμέιδα στην τεχνική της ηγεσία, κέρδισε 2-0 την Γκενκ στο Βέλγιο και αναπτέρωσε το ηθικό της ενόψει της συνέχειας.

Μία Γκενκ μάλιστα, που είχε ήδη δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια αλλά και που την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ. Στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ για να παρακολουθήσουν το ματς των δύο συλλόγων, ενώ αξιοσημείωτο ήταν και το γεγονός ότι αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» στον αγώνα ήταν ο Σέρχιο Αραούχο, παρά το γεγονός ότι στο αρχικό σχήμα βρισκόταν και ο Πέτρος Μάνταλος.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2 και τους Αθανασιάδη, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλα, Ρότα, Γιόνσον, Τσούμπερ, Μάνταλο, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο και Γκαρσία. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν θετική εικόνα και ξεκίνησαν μάλιστα το φιλικό με γκολ από τα… αποδυτήρια. Πιο συγκεκριμένα, μόλις στο τρίτο λεπτό άνοιξαν το σκορ, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και κεφαλιά του Μήτογλου, ο Μουνιός στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα, την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της Γκενκ για το 0-1.

Στη συνέχεια βέβαια, τα χαμόγελα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο παραλίγο να «σβήσουν» (στο 12’), όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι από ένα τράβηγμα του Σιμάνσκι. Ο Αθανασιάδης όμως, έπεσε σωστά στη γωνία του από την εκτέλεση του Ντέσερς και αποσόβησε τον κίνδυνο, ενώ στο 23’ ο Έλληνας γκολκίπερ πραγματοποίησε νέα εξαιρετική επέμβαση σε τετ-α-τετ πάλι κόντρα στον Νιγηριανό επιθετικό. Στο 33’ ήρθε τελικά και το 0-2 της ΑΕΚ, με τον Μήτογλου να γράφει αυτή τη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με σουτ από τη μικρή περιοχή έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου.

Στην επανάληψη η «Ένωση» παρατάχθηκε με τους Χατζηεμμανουήλ, Μισλέν, Κορνέζο, Λάτσι, Μοχαμάντι, Μουστακόπουλο, Μπότο, Μαχαίρα (77’ Τζούντα Γκαρσία), Γιούση (81’ Ραντόνια), Κοσίδη αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Πινέδα και παρά την ολοκληρωτική αλλαγή ενδεκάδας εξακολουθούσε να διατηρεί σχετικά εύκολα το προβάδισμα. Οι προσπάθειες της Γκενκ να μειώσει δεν είχαν αποτέλεσμα, η ΑΕΚ με τη σειρά της δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της για να φτάσει σε τρίτο γκολ και το 0-2 παρέμεινε ως το φινάλε.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Μπερτ Πουτ.