Άρης-Ιωνικός 2-0: Πάλι «καθάρισε» στο β' μέρος

Σε καλή κατάσταση ο Άρης νίκησε 2-0 τον Ιωνικό στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την Γκόμελ. 

Άρης-Ιωνικός 2-0: Πάλι «καθάρισε» στο β' μέρος

Τελική πρόβα έκανε ο Άρης στο φιλικό 2-0 με τον Ιωνικό, με τον Χερμάν Μπούργος να βλέπει την ομάδα του στο «Κλ. Βικελίδης» να χρειάζεται ακόμη βελτιώσεις στο παιχνίδι της, αλλά σε γενικές γραμμές να δείχνει έτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Γκόμελ για το Conference League. Σε ένα φιλικό που δεν έπαιξε ο τραυματίας (με ενοχλήσεις λίγο πριν από το ματς) Ιτούρμπε και δεν χρησιμοποιήθηκαν από την αρχή όλοι οι θεωρητικά βασικοί, με τον Μπούργος να δίνει χρόνο στις μεταγραφές που έκανε η ομάδα του. Και να τη βλέπει να βρίσκει δίχτυα στην επανάληψη, όπως είχε συμβεί πριν από μερικές μέρες και εναντίον του Ολυμπιακού. Σίγουρα ο Μπούργος δεν ήθελε να δείξει τις σκέψεις του για την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα με την Γκόμελ, αν και στο τέλος δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα, θέλει να βλέπει βελτίωση και νίκες και πιστεύει στην πρόκριση και στην ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού (με Μανού Γκαρθία και Ζερβίνιο)

Ο Δημήτρης Σπανός από την πλευρά του χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Άρη και είδε την ομάδα του σε αρκετά καλή κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο και κουρασμένη στην επανάληψη, ενώ είχε και αρκετές απουσίες παικτών. Στο πρώτο της φιλικό για τη φετινή προετοιμασία.

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα νευρικό, ο Ιωνικός απείλησε στην αρχή με τον Μάντζη και ο Άρης προς το τέλος με τον Πάλμα να έχει και εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι στο 45΄. Ο φορμαρισμένος Λουίς Πάλμα ήταν ο πρωταγωνιστής στη φάση του 60' με σουτ που κόπηκε και στη συνέχεια ο Μαζικού σέντραρε και ο Σερβιλάκης με αυτογκόλ έκανε άθελά του το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 70' από σέντρα του Εμπακατά ο Χαΐροβιτς με ψύχραιμη κεφαλιά έκανε το 2-0. Για τον Ιωνικό έπαιξε στο τέλος και ο Ρέτζι Οφόσου που ανακοινώθηκε πριν από μερικές ώρες. Ενώ στο 83' ο Πίρσμαν είχε ευκαιρία με κεφαλιά και το ματς τελείωσε πάλι με λίγα νεύρα ανάμεσα στους παίκτες. Με κίτρινη στον Πογοσιάν και στον Ντουκουρέ από τον διαιτητή Μαλούτα.

ΑΡΗΣ: Κουέστα (46' Σιαμπάνης - 82' Καρακασίδης), Οντουμπάγιο, Μαζικού, Χρυσόπουλος, Φαμπιάνο (46' Τανούλης), Νταμπό, Ντιόπ, Καμάτσο, Ματέο Γκαρσία, Παλμα, Γκρέι.

Στο 65' μπήκαν για τον Άρη οι Εμπακατά, Χαΐροβιτς, Πίρσμαν, Χατζηιωάννου, Παναγίδης, Ντουκουρέ, Σγούρος, Μαντσίνι, Μπράμπετς

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης (72΄Περλέσι), Τσιριγώτης, Αντούνες, Μασάς (58' Χ. Ιωαννίδης), Ν. Ιωαννίδης (79΄Οφόσου), Κοκκίνης, Σερβιλάκης, Βαλεριάνος, Μαντζης, Πογοσιάν, Μύγας.,