Ολυμπιακός: Όταν μπουν στο… κόλπο και οι υπόλοιποι

Λάζαρος και Γκερέρο έχουν σηκώσει όλο το βάρος της επίθεσης στα δύο πρώτα ματς με τον Μαρτίνς να περιμένει και τους υπόλοιπους να μπαίνουν στο… κόλπο.

Ολυμπιακός: Όταν μπουν στο… κόλπο και οι υπόλοιποι

Στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο είναι αυτοί που έχουν σηκώσει το βάρος του σκοραρίσματος. Με τέσσερα γκολ ο πρώτος και τρία ο δεύτερος οδήγησαν την ομάδα του Πειραιά στην πρόκριση στα playoffs του Europa League.

Το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν γκολ από τον Λάζαρο μόνο χαμόγελα έχει σκορπίσει. Πρώτα απ’ όλα βλέπουν τον 31χρονο άσο να έχει ξεκινήσει καλά την καριέρα του στον Πειραιά και δεύτερον ο Ολυμπιακός παίρνει επιτέλους γκολ από έναν εξτρέμ του κάτι που δεν το είχε μέχρι και πέρσι.

Όσον αφορά στον Γκερέρο είναι επίσης θετικό το γεγονός πως έχει καταφέρει να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα στο νέο του περιβάλλον και δίνει γκολ στην ομάδα του. Η ψυχολογία του βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο κάτι που φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

Από την άλλη ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει να πάρει γκολ κι από άλλους ποδοσφαιριστές. Δεν τον αγχώνει γιατί βλέπει πως έχουν ευκαιρίες και είναι μέσα στις φάσεις. Για παράδειγμα ο Κώστας Φορτούνης που είναι παίκτης από τον οποίο περιμένουν να γκολ στον Πειραιά έχει τρία δοκάρια στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια.

Ο άλλος εξτρέμ του Ολυμπιακού, ο Ντανιέλ Ποντένσε έχει αρκετές τελικές, έχει ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε μέχρι τώρα να πανηγυρίσει ένα γκολ. Είτε κάποια τελειώματα του δεν ήταν καλά, είτε οι αντίπαλοι πορτιέρο του στέρησαν τα γκολ. Κοντά στο γκολ έχει φτάσει και ο Μαντί Καμαρά. Κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή έχει απειλήσει και με πολλές αξιώσεις. Όταν μπουν αυτοί στην εξίσωση, αλλά και οι κεντρικοί αμυντικοί από τις στατικές φάσεις είναι βέβαιο πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού που έτσι κι αλλιώς παράγει αρκετές φάσεις.