Από Ολυμπιακό για Μακάμπι «έδειξε» μόνο ο Εμβιλά

Στη φιλική ήττα από τον Άρη ο Ολυμπιακός είχε τον Εμβιλά έτοιμο για Ευρώπη, λιγότερο τον Μανωλά, πιο λίγο τον Αμπουμπακάρ και καθόλου τον Άβιλα. 

Από Ολυμπιακό για Μακάμπι «έδειξε» μόνο ο Εμβιλά

Στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άρη, το οποίο έγινε για να παίξουν όσοι δεν έπαιξαν (πολύ ή καθόλου) με την Άλκμααρ και να έχουν κι αυτοί ρυθμό, το θετικό ήταν η βελτίωση της φετινής παρουσίας του Γιαν Εμβιλά που δεν ήταν ακριβώς ο κανονικός Εμβιλά, αλλά έδειξε ότι στα ματς με την Μακάμπι Χάιφα θα είναι πολύτιμος.

Από τους υπόλοιπους που θεωρητικά έχουν πιθανότητες για βασικοί στο πρώτο ή στο δεύτερο ματς: ο Μανωλάς ήταν σε καλή κατάσταση και στο δίλεπτο του «τρόμου Καμάτσο (με δύο γκολ σε δύο φάσεις «καπάκι», γεγονός ανεπίτρεπτο για Ολυμπιακό) βρισκόταν μεταξύ γηπέδου και πάγκου καθώς είχε ετοιμαστεί και έγινε η αλλαγή του. Ο Αμπουμπακάρ έβγαλε διάθεση και δύναμη αλλά μέχρι εκεί και ο Άβιλα βρήκε τέτοια ζόρια από το νέο εξτρέμ του Άρη (και στο πρώτο γκολ και στη φάση που έβγαλε ο Τζολάκης) ώστε ο Βρσάλικο να ετοιμάζεται με ακόμη μεγαλύτερη βιασύνη για να παίξει στην Ευρώπη.

Κανείς φυσικά δεν κρίνεται από ένα ματς, ας μη βιαστούμε να βγάλουμε τον Καμάτσο τον καλύτερο εξτρέμ του πρωταθλήματος πριν καν... ανακοινωθεί. Ούτε φυσικά να κατακρίνουμε τον Άβιλα, ο οποίος πράγματι ήταν εκτός κλίματος, αλλά έχει δείξει πράγματα στην προετοιμασία. Όμως σε γενικές γραμμές η εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού που είναι πιο κοντά στην ενδεκάδα, στο ματς του «Βικελίδης» κάπως έτσι ήταν. Και του Καμάτσο, σαν τον εξτρέμ που ψάχνει να πάρει ο Ολυμπιακός! Ακριβώς έτσι!

Καλά λόγια αξίζουν για τον Αχμέντ Χασάν που στο μικρό διάστημα της συμμετοχής του έμοιαζε σα να είναι ο σέντερ φορ σε μακράν καλύτερη κατάσταση από τους άλλους της ομάδας. Για τον Φώτη Κίτσο που ήταν ιδιαίτερα θετικός στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο αγωνίστηκε, με σπέσιαλ ενέργεια εκεί που πρόλαβε τον Γκρέι και τον ντρίμπλαρε κι από πάνω. Θα έλεγα και για τον Θανάση Ανδρούτσο που ενώ βρίσκεται στο «μένω-φεύγω» από την ομάδα και είχε ένα μέτριο ημίχρονο ως δεξιός μπακ, έπαιξε αριστερά στην επανάληψη και αν μη τι άλλο είχε ενέργεια και καλές κινήσεις. Όπως μια δυο καλές ήταν οι κινήσεις του Καρβάλιο, αλλά δεν είναι αρκετές. Κι όπως αρκετές ήταν οι καλές προσπάθειες του Μπα, αλλά τέτοια λάθη που κάνει, χοντρά και αβίαστα (κι όχι μόνο στα γκολ), φαίνεται σα να μη διορθώνονται με τίποτα.

Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα ξαφνικά κόντρα στην Μακάμπι. Ούτε όπως τον θέλει ο κόσμος, η διοίκηση, ο προπονητής και η ίδια η ομάδα. Αλλά έτοιμος για να περάσει την Μακάμπι πιστεύω ότι θα είναι. Αρκεί να γίνουν πραγματικά οι καταλληλότερες επιλογές. Από τον πάγκο και στο γήπεδο.