Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Κόκκινα κενά διαστήματα, κίτρινα χαμόγελα για Καμάτσο και όχι μόνο!

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού μετά το 70’ και επικράτησε με 2-1 στο «Κλ. Βικελίδης», χάρη στην παρουσία του Καμάτσο, των εμπνεύσεων του Νταμπό, αλλά και την ενεργό συμμετοχή των υπόλοιπων αλλαγών του Μπούργος στο τελευταίο μισάωρο

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Κόκκινα κενά διαστήματα, κίτρινα χαμόγελα για Καμάτσο και όχι μόνο!

Ο Άρης ήταν ο νικητής του φιλικού με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» με 2-1. Κι αυτό, γιατί εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά και την έλλειψη συγκέντρωσης των Πειραιωτών μετά το 70’, αλλά κυρίως οι αλλαγές του Μπούργος με προεξάρχοντες τους Καμάτσο και Νταμπό, προκάλεσαν σοβαρούς πονοκεφάλους στην ερυθρόλευκη οπισθοφυλακή. Με πολλές ρεζέρβες εμφανίστηκαν οι πρωταθλητές Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη, πάλι έλειψε η αποτελεσματικότητα στην τελική πάσα και ουσιαστικά «ξύπνησαν» μετά το 2-0. Καλό πρώτο ημίχρονο από τον Γιαν Εμβιλά που είναι φαβορί για να ξεκινήσει στην Χάιφα.

Και οι δύο με 4-4-2

Τόσο ο Άρης, όσο και ο Ολυμπιακός, παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με το ίδιο σύστημα. Με 4-4-2 ή τέλος πάντων με κάποιες παραλλαγές του, καθώς ο Πάλμα πολλές φορές έπαιζε κάτι μεταξύ «10αριού» και κρυφού κυνηγού, έχοντας βάλει ο Μπούργος τον Γκρέι στην κορυφή. Από την άλλη, η παρουσία του Αμπουμπακάρ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού δεν συνδυάστηκε με την παρουσία του στα «φτερά», αλλά κοντά στον Τικίνιο.

Την κατοχή ο Ολυμπιακός, κινητήριος μοχλός ο Εμβιλά, ανέβηκε ο Άρης μετά το 30’

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που επιχείρησε να επιβάλει τον δικό της ρυθμό στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι σε έναν Άρη που δεν κατέβηκε με τακτική να τον περιμένει στο μισό γήπεδο. Επιχείρησε να τον πιέσει ψηλά, να τον δυσκολέψει στο «build up», αλλά οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν πολλά πράγματα. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν αρχικά να πάνε με κάθετο ποδόσφαιρο, έχοντας τον Εμβιλά σε πολύ καλή κατάσταση για ένα ημίωρο και τον Μπουχαλάκη να τον ακολουθεί από κοντά. Ωστόσο, αυτό που έλειπε ξανά από τον Ολυμπιακό ήταν η καλή τελική πάσα ή η καλή τελική προσπάθεια. Ο Ραντζέλοβιτς όσες φορές βρέθηκε σε θέση για να πασάρει ή να σουτάρει, έκανε την χειρότερη επιλογή, ο Καρβάλιο είχε κάποιες εκλάμψεις ολίγων λεπτών, αλλά δεν ήταν αρκετές. Ο δε Τικίνιο δεν μπορούσε να βρεθεί καλά στο γήπεδο με τον Αμπουμπακάρ, ενώ ο Ολυμπιακός δεν πήρε βοήθειες επιθετικά από τους Ανδρούτσο και Κίτσο. Ο Κίτσος πάντως ανασταλτικά στάθηκε μια χαρά. Και μιας και πιάσαμε την άμυνα, ο Μανωλάς στις δύσκολες στιγμές για την άμυνα του Ολυμπιακού, ήταν εκεί που έπρεπε και απομάκρυνε τους κινδύνους. Σε λιγότερο βαθμό το έκανε και ο Μπα, αλλά ο Σενεγαλέζος είναι ολοφάνερο ότι ακόμα έχει πολλά… ψωμιά για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την… 4η θέση στην ιεραρχία των στόπερ. Από πλευράς Άρη, οι Πίρσμαν, Μαντσίνι, Πάλμα και Γκρέι άφησαν τη σφραγίδα τους στο πρώτο 45λεπτο που ολοκληρώθηκε 0-0. Μάλιστα, οι «κίτρινοι» που ανέβηκαν μετά το 30’, είχαν ουσιαστικά τις μεγαλύτερες ευκαιρίες με δύο σουτ του Πάλμα στο 31’ και στο 38’.

Έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές του Μπούργος

Αν εξαιρεθει το πρώτο 10λεπτο όπου ο Ολυμπιακός είχε μπει καλά και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να σκοράρει (47’ Ανδρούτσος σε ρόλο... αριστερού μπακ, 49’ Αμπουμπακάρ), από τη στιγμή που ο Μπούργος προχώρησε σε ένα σωρό αλλαγές στο 62’, ο Άρης άρχισε να παίρνει περισσότερα μέτρα στα γήπεδα και να φτάνει στην επίτευξη δύο τερμάτων, χάρη στην ποδοσφαιρική οξυδέρκεια των Καμάτσο και Νταμπό. Ο Καμάτσο ήταν ο εκτελεστής και ο Νταμπό ο δημιουργός στο 1-0 του 74ου λεπτού. Ένα λεπτό αργότερα ο Νταμπό με τακουνάκι βρήκε τον Χατζηιωάννου, ο νεαρός επιθετικός «έσπασε» την μπάλα δεξιά στον Μαντσίνι που έφερε την μπάλα στην περιοχή ξανά στον Χατζηιωάννου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τραγική αντίδραση του Μπα και έγραψε το 2-0 στο 75’. Ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο άρχισε να ξυπνάει κατά κάποιο τρόπο, να πιέζει περισσότερο και χάρη στην επιμονή του Χασάν κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Τικίνιο στο 80’. H τελευταία καλή φάση ανήκε στους Πειραιώτες, με το χτύπημα φάουλ του Κούντε να γλύφει την πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού στις καθυστερήσεις.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Διαιτητής: Καραντώνης

Σκόρερ: 74’ Καμάτσο, 75’ Χατζηιωάννου – 80’ Τικίνιο

Kίτρινες: 92' Νταμπό

Συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά (62’ Οντουμπάτζου), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (62’ Μαζικού), Ντουκουρέ (81' Σγουρός), Ντιόπ (54’ Νταμπό), Ιτούρμπε (62’ Καμάτσο), Μαντσίνι, Πάλμα (62’ Χατζηιωάνου), Γκρέι (62’ Ματέο Γκαρσία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Μπα, Μανωλάς (75' Παπαδόπουλος), Κίτσος (46’ Άβιλα), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (67' Κούντε), Καρβάλιο, Ραντζέλοβιτς (67' Χασάν), Αμπουμπακάρ, Τικίνιο