Και ο Γκουστάβο Σκάρπα ξέρει ότι θα παίξει στον Ολυμπιακό, όχι στη Νότιγχαμ!

Οι Βραζιλιάνοι βάζουν στην εξίσωση προσύμφωνα με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά αυτό που γνωρίζει ο Γκουστάβο Σκάρπα είναι ότι την 1η Ιανουαρίου 2023 θα πιάσει δουλειά στον Ρέντη.

Και ο Γκουστάβο Σκάρπα ξέρει ότι θα παίξει στον Ολυμπιακό, όχι στη Νότιγχαμ!

Ο τίτλος του άρθρου είναι ολίγον τι... περιπαικτικός και χιουμοριστικός. Αποτυπώνει όμως την πραγματικότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης ως προς την επόμενη ομάδα του Γκουστάβο Σκάρπα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι προκλήθηκε ένας πανικός με τα ρεπορτάζ από την Βραζιλία που ανέφεραν ότι υπέγραψε προσύμφωνο με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και πως από 1η Ιανουαρίου θα ανήκει στην αγγλική ομάδα.

Μόνο που αν ρωτήσει κάποιος τώρα τον Βραζιλιάνο άσο της Παλμέιρας, αυτό που θα σας απαντήσει είναι ότι σε έξι μήνες θα αγωνίζεται για λογαριασμό του Ολυμπιακού και όχι της Νότιγχαμ.

Δεν ήμασταν μπροστά στις διαπραγματεύσεις, ούτε γνωρίζουμε το προσύμφωνο που υπέγραψε ο Σκάρπα, έτσι ώστε να σας μεταφέρουμε τις λεπτομέρειες. Αν όντως μπήκε στην εξίσωση η Φόρεστ για να επιτευχθεί η μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και κακό.

Κακό θα είναι αν ο Σκάρπα πιάσει δουλειά στον Ρέντη την 1η Ιανουαρίου και στο τέλος δεν δικαιολογήσει τον ντόρο που προκάλεσε η μεταγραφή του.

Μια μεταγραφή που ο Ολυμπιακός δουλεύει εδώ και ένα μήνα με επιμονή, υπομονή και διάθεση να τον φέρει «εδώ και τώρα» στη χώρα μας. Ωστόσο, ο τεχνικός της Παλμέιρας Αμπέλ Φερέιρα είναι ανένδοτος. Δεν θέλει να τον χάσει στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η δε Παλμέιρας δεν έχει ανάγκη από χρήματα και για αυτό δεν γοητεύτηκε με τα εκατομμύρια ευρώ που παρέλασαν μπροστά της για τα... μάτια του Σκάρπα.

Κατά συνέπεια, θα χρειαστεί να κάνουμε έξι μήνες υπομονή για να τον δούμε στα μέρη μας.

Αντιλαμβανόμαστε τις απορίες του κόσμου σε ό,τι έχει να κάνει με την εμπλοκή της Νότιγχαμ στην υπόθεση και για ποιο λόγο να μετακομίσει στον Ολυμπιακό ως δανεικός, όπως μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Θεωρούμε, όμως, ότι αν σταθούμε εκεί, χάνουμε την ουσία της υπόθεσης. Αυτό που θα πρέπει να απασχολεί άπαντες, είναι αν ο Σκάρπα παρουσιάσει με τα ερυθρόλευκα το πρόσωπο που παρουσίασε στην Παλμέιρας. Αυτό είναι το μείζον θέμα. Το καθεστώς με το οποίο θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα είναι ελάσσονος σημασίας.

Εννοείται ότι παρουσιάζουν δημοσιογραφικό/παρασκηνιακό ενδιαφέρον τα περί εμπλοκής της Νότιγχαμ και κατ’ επέκταση, να πληροφορηθούμε τους λόγους που υπέγραψε προσύμφωνο με τους Άγγλους, εφόσον ισχύουν όλα όσα λένε οι Βραζιλιάνοι.

Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, όμως, αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει, δεν είναι τίποτε άλλο από την εικόνα που θα παρουσιάσει ο Σκάρπα στο χορτάρι. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού φυσικά και όχι της Νότιγχαμ...