ΑΕΚ: «Διαδικαστικό το θέμα για το δίπλωμα του Αλμέιδα»

Η ΑΕΚ αναφέρθηκε στο θέμα με το δίπλωμα του προπονητή Ματίας Αλμέιδα και ξεκαθάρισε ότι είναι διαδικαστικό το θέμα για να λυθεί το πρόβλημα.

ΑΕΚ: «Διαδικαστικό το θέμα για το δίπλωμα του Αλμέιδα»

Μία απάντηση για το δίπλωμα του Ματίας Αλμέιδα έδωσε η ΑΕΚ, τονίζοντας πως είναι διαδικαστικό το θέμα για να λυθεί το πρόβλημα με τον Αργεντινό τεχνικό.

Ο 48χρονος δεν έχει αποκτήσει το δίπλωμα UEFA PRO που απαιτείται για τους προπονητές της Super League Interwetten, αφού στο παρελθόν δεν είχε εργαστεί σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» γνώριζαν εξ αρχής γι’ αυτή την εκκρεμότητα και πλέον έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα και τα έχουν στείλει στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ώστε να τελειώσει οριστικά η υπόθεση αυτή.

Σημειώνεται ότι ο Αλμέιδα είναι κάτοχος του αντίστοιχου UEFA Pro της συνομοσπονδίας που υπάγεται η Αργεντινή, ενώ πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο της UEFA είχε έρθει στην Ελλάδα και επικοινώνησε με τον Αργεντινό, ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες εξετάσεις.

Έτσι, απομένει πλέον η έγκριση της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για να κλείσει το θέμα και να πάρει το δίπλωμα ο Αλμέιδα.

Τέλος, από την ΑΕΚ ξεκαθαρίζουν ότι η περίπτωση του Αλμέιδα δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Βέρα του ΟΦΗ, καθώς ο Αλμέιδα είναι δέκα χρόνια προπονητής, τα οκτώ τουλάχιστον πρώτης κατηγορίας στις χώρες που δούλεψε.