Ολυμπιακός: Η ευρωπαϊκή δίψα του Αμπουμπακάρ Καμαρά

Έχει αντιμετωπίσει σπουδαίους άσους και ομάδες στην Premier League αλλά ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αδημονεί να κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με τη φανέλα του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός: Η ευρωπαϊκή δίψα του Αμπουμπακάρ Καμαρά

Ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που δεν έχουν συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA στην καριέρα του είναι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο 27χρονος επιθετικός έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο πρωταθλήματος, με την φανέλα της Φούλαμ στην Premier League, αλλά το όνειρό του είναι να λάβει μέρος και στο Champions League κάτι που συνεπώς θα κάνει ακόμη μεγαλύτερο το κίνητρό του για να τα καταφέρει με τον Ολυμπιακό.

Ο Καμαρά έχει αγωνιστεί σε Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο και πέρυσι με τον Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να βοηθήσει την προηγούμενη ομάδα του σε ευρωπαϊκό ματς. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόσο μεγάλη είναι η ανυπομονησία του για τα επερχόμενα ματς με την Μακάμπι Χάιφα, αλλά γενικότερα για την προσπάθεια που θα καταβάλλει ο ίδιος μαζί με τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό για τη συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Από τις άλλες μεταγραφές του Ολυμπιακού, πέραν φυσικά του πολύπειρου Σίμε Βρσάλικο, στην Ευρώπη δεν έχει αγωνιστεί ο Γκονζάλο Άβιλα, ενώ ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ έχει παίξει με την Μπόντο Γκλιμτ μόνο σε προκριματικά Europa League, με αποκλεισμό από την Μίλαν.