Δεν συναντήθηκαν Βρσάλικο και Βατσλίκ

Παρότι έπαιξαν για χρόνια στην Ισπανία δεν τέθηκαν αντιμέτωποι εκεί ο Τόμας Βατσλίκ και ο Σίμε Βρσάλικο. Μόνο στην... Γλασκόβη αναμετρήθηκαν οι δύο άσοι του Ολυμπιακού. 

Δεν συναντήθηκαν Βρσάλικο και Βατσλίκ

Συμπαίκτες στον Ολυμπιακό και μαζί στις προπονήσεις στον Ρέντη δύο ποδοσφαιριστές με μεγάλη θητεία στο ισπανικό πρωτάθλημα. Κυρίως ο Σίμε Βρσάλικο για μια εξαετία με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και ο Τόμας Βατσλίκ που για τρία χρόνια ήταν γκολκίπερ στη Σεβίλλη πριν από τη μετακίνησή του στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Αν και η Ατλέτικο με την Σεβίλλη τέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωπες στα τρία χρόνια που ήταν οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού στην Primera, δεν έτυχε ούτε μία να είναι αντίπαλοι στο ίδιο γήπεδο ο Βρσάλικο με τον Βατσλίκ. Πότε ο Κροάτης ήταν τραυματίας ή είχε το δανεισμό στην Ίντερ, πότε ο Βατσλίκ αντιμετώπιζε θέμα με τραυματισμό ή ήταν στον πάγκο κατόπιν επιλογής του προπονητή. Σημασία έχει ότι στα ισπανικά γήπεδα οι δυο τους δεν είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν.

Κάτι που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, στο Χάμπντεν Πάρκ της Γλασκόβης, όταν η Τσεχία του εκπληκτικού σε εκείνο το EURO Βατσλίκ αντιμετώπισε την Κροατία του βασικότατου Βρσάλικο. Το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 1-1, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να κάνει σούπερ επεμβάσεις και να νικιέται μόνο από το σουτ του Πέρισιτς στο δεύτερο ημίχρονο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δύο διεθνείς αστέρες της ελληνικής ομάδας έχουν περίπου ίδιες παρουσίες στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους. Ο Βρσάλικο 52 στην Κροατία και ο Βατσλίκ 51 με την Τσεχία.