Έρχεται ο Ελ Αραμπί των προκριματικών

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε σε επίσημα και φιλικά για να πρωταγωνιστήσει στην πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι. Τι κάνει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη ο Μαροκινός πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία των Πειραιωτών. 

Έρχεται ο Ελ Αραμπί των προκριματικών

Από τα μεγάλα επιθετικά όπλα του Ολυμπιακού για τον στόχο της πρόκρισης επί της Μακάμπι Χάιφα, θα είναι αναμφίβολα ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός πρώτος σκόρερ επί μία τριετία για την ελληνική ομάδα, αλλά και πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία της (ξεπερνώντας πέρυσι τους Μήτρογλου και Τζόρτζεβιτς στη σχετική λίστα) προετοιμάζεται για να ηγηθεί επιθετικά της ομάδας του ώστε να προχωρήσει στην επόμενη προκριματική φάση και να γίνουν όσα πρέπει για την επανεμφάνιση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League έπειτα από την περσινή παρένθεση.

Ο Ελ Αραμπί ήταν ο σκόρερ του τελευταίου γκολ του Ολυμπιακού στην προετοιμασία της Αυστρίας, πετυχαίνοντας ένα εύκολο γι΄ αυτόν τέρμα κόντρα στην Σάλτσμπουργκ. Ο Μαροκινός ήταν και ο σκόρερ τριών τερμάτων στο τελευταίο επίσημο ματς των «ερυθρόλευκων», στη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την τελευταία αγωνιστική των play off στη Super League.

Έχει μεγάλη εμπειρία ο 35χρονος άσος από θερινά προκριματικά, καθώς την πρώτη του σεζόν είχε βάλει δύο γκολ στη Ρωσία με την Κράσνονταρ, τη δεύτερη ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ της πρόκρισης επί της Ομόνοιας για τους ομίλους, ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχε ισοφαρίσει (με δικό του κερδισμένο πέναλτι) στην Βουλγαρία την Λουντογκόρετς, αλλά δεν μπόρεσε στο τέλος να πανηγυρίσει. Είχε βάλει γκολ και στη συνέχεια, στην πρόκριση επί της Σλόβαν στους ομίλους του Europa League.

Είναι λογικό ο Μαρτίνς και όλοι στον Ολυμπιακό να ποντάρουν πολύ στον Ελ Αραμπί, όπως και ο ίδιος να θέλει να διευρύνει το προβάδισμά του από τους άλλους σκόρερ του συλλόγου στην Ευρώπη (16 έχει ο Μαροκινός, 15 Μήτρογλου και Τζόλε, 14 ο Αναστόπουλος και πιο πίσω ο Γιαννακόπουλος και άλλοι σπουδαίοι άσοι), αλλά πρωτίστως να παίξει ξανά στην κορυφαία διοργάνωση της UEFA. Όπως και να βάλει ξανά γκολ στην Ευρώπη μετά από εκείνο κόντρα στην Άιντραχτ το περασμένο φθινόπωρο, καθώς ακολούθησαν άλλα τέσσερα ματς (Φενέρ μέσα, Αντβέρπ έξω και τα δύο με την Αταλάντα, όπου ήταν αλλαγή του Τικίνιο) στα οποία δεν βρήκε δίχτυα. Η Μακάμπι είναι μπροστά και είναι η ευκαιρία για τον σούπερ γκολτζή του Ολυμπιακού...