Κοσμάς: «Η ΑΕΚ λέει όχι στον Κλάτενμπεργκ, απέτυχε παταγωδώς»

Ο Γιώργος Κοσμάς εκπροσώπησε την ΑΕΚ στο ΔΣ της Super League, εκφράζοντας την αντίθεση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ για την παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως αρχιδιαιτητή.

Κοσμάς: «Η ΑΕΚ λέει όχι στον Κλάτενμπεργκ, απέτυχε παταγωδώς»

Το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας τέθηκε στη σημερινή (4/7) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League με την πλειονότητα των ΠΑΕ να τίθεται υπέρ της παραμονής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του επικεφαλής της ΚΕΔ.

Την κάθετη αντίθεσή της εξέφρασε μόνο η ΠΑΕ ΑΕΚ (ο Βόλος ήταν απών ενώ ο ΠΑΟΚ δεν πήρε θέση) μέσω του εκπροσώπου της Γιώργου Κοσμά. Ο τελευταίος τόνισε στην τοποθέτησή του:

«Δεν είναι η Λίγκα αυτή που αποφασίζει για τον αρχιδιαιτητή. Μπορεί βεβαίως να προτείνει αλλά όχι να αποφασίζει. Η ΑΕΚ λέει όχι στην παραμονή του Κλάτενμπεργκ. Απέτυχε παταγωδώς. Και δεν μπορεί να συνεχίσει να κάθεται πάνω στο παχυλό συμβόλαιό του χωρίς να έχει προσφέρει το παραμικρό στο ποδόσφαιρο.

Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς εναντίον του. Και οι τέσσερις του BIG 4 έχουν κατά καιρούς αποσύρει την εμπιστοσύνη τους. Άλλο βέβαια αν μετά ο κ. Κλάτενμπεργκ κατάφερνε χάρη στις εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις του να εξασφαλίζει εκ των υστέρων την ανοχή ή και τη σιωπηρή ή ακόμα και τη δημόσια στήριξη κάποιων εκ των επικριτών του.

Αυτά όμως δεν έχουν πλέον σημασία. Η ώρα της κρίσης έχει έρθει και ο κ. Κλάτενμπεργκ έχει μετρηθεί, έχει ζυγιστεί και έχει βρεθεί ελλιποβαρής. Δεν εξέλιξε κανέναν Έλληνα διαιτητή, δεν ανέδειξε κανέναν διαιτητή, δεν έκανε το παραμικρό στον τομέα της εκπαίδευσης, πρακτικά ακύρωσε τους διαιτητές πρώτης γραμμής, αποδόμησε τους Έλληνες διαιτητές, δεν προσέφερε τίποτα στο ποδόσφαιρο, δεν αφήνει πίσω του ίχνος έργου.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ προτού καν ξεκαθαρίσει το θέμα του συμβολαίου του με την ελληνική ομοσπονδία φρόντισε να αρχίσει επαφές με την αιγυπτιακή και να κλείσει συμφωνία με δόξα και τιμή, σε μία επίδειξη ασέβειας έναντι εκείνων που τον πλήρωναν αδρά την τελευταία διετία.

Και έχει κι από πάνω την απαίτηση να γίνει διπλοθεσίτης, να κάνει τον τουρισμό του μεταξύ Πυραμίδων και Ακρόπολης και εμείς να συνεχίσουμε να τον πληρώνουμε λες και είμαστε Μπανανία. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».