Μαρτίνς: «Δική μου η απόφαση για Φορτούνη, πάμε για τρεις παίκτες...»

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έκανε λόγο για ενίσχυση στις θέσεις των εξτρέμ, αριστερού μπακ και επιτελικού χαφ. Πώς ερμηνεύεται η απάντησή του στην ερώτηση για την απόκτηση τερματοφύλακα και τι είπε για τον Φορτούνη.

Μαρτίνς: «Δική μου η απόφαση για Φορτούνη, πάμε για τρεις παίκτες...»

Ακολουθούν αποσπάσματα από την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς επί αυστριακού εδάφους.

Περιμένουμε κάτι άμεσα για εξτρέμ ή για αριστερό μπακ;

Δεν μπορούμε να ελέγχουμε την αγορά. Οι μεταγραφές είναι κάτι που δεν περνούν από τα χέρια μου. Αυτό με τις ημερομηνίες δεν είναι κάτι που μπορώ να υπολογίσω. Εσωτερικά γνωρίζουμε τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε, ποιες θέσεις δηλαδή μπορούμε να καλύψουμε. Επίσης ξέρουμε στο περίπου σε ποιους παίκτες θα πω εγώ πρώτα ότι δεν υπολογίζω. Οπότε θα το μάθουν πρώτα οι ποδοσφαιριστές και μετά οι υπόλοιποι. Μάλλον θα πάμε με αυτό το ρόστερ που έχουμε τώρα για τα παιχνίδια με τη Μακάμπι, γιατί δεν έχουμε έως τότε πολύ χρόνο. Θα συνεχίσουμε όπως είμαστε, αλλά εσωτερικά ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Ωστόσο, επαναλαμβάνω ότι δεν μπορούμε να ελέγχουμε την αγορά, όπως είναι τα πράγματα αυτήν τη στιγμή.

Έχετε καταλήξει πάντως σε ποιες θέσεις θέλετε ενίσχυση;

Ένα αριστερό μπακ, έναν εξτρέμ και ένα «10άρι».

Γράφουμε ορθώς ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει τερματοφύλακα;

Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Ο Βατσλίκ είναι ένας τερματοφύλακας με μεγάλη ποιότητα. Δεν γράφετε μόνο για τερματοφύλακα. Γράφετε για αμυντικό, για μέσο, για επιθετικό. Το σίγουρο είναι ότι ψάχνουμε έναν αριστερό μπακ, έναν εξτρέμ και ένα «10άρι».

Σας βλέπουμε ήρεμο, αλλά έχετε συνειδητοποιήσει ότι έρχεται μία πολύ δύσκολη χρονιά και ο κόσμος έχει περισσότερες απαιτήσεις;

Η πείρα μου με κρατάει ήρεμο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουμε μία δύσκολη χρονιά. Είναι η πέμπτη μου σεζόν στον Ολυμπιακό, καταλαβαίνω τις δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός, αλλά από την άλλη είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μία καλή δουλειά, γιατί όπως είπα προηγουμένως θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας. Επίσης, τελείωσε ένας κύκλος μετά από τέσσερα χρόνια και τρία σερί χρόνια με τίτλους. Θεωρήθηκε ότι θα έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα και εμείς πήραμε σοβαρές αποφάσεις. Αλλάξαμε πράγματα που ήταν δύσκολο να τα αλλάξουμε. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τον νέο κύκλο. Θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και το είδαμε στα φιλικά που παίξαμε ήδη. Είδαμε μία ομάδα που πίεζε πολύ ψηλά με περισσότερη ένταση. Είχαμε κατοχή της μπάλας σε πολλά φιλικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Είδαμε μία ομάδα που, πέρα από την κατοχή, είχε και την πίεση ψηλά που θέλαμε. Με αυτά τα δύο στοιχεία θα γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί και θα γίνουμε καλύτερη ομάδα. Είμαι ένας προπονητής που δεν είχα ποτέ σπουδαία αποτελέσματα στα φιλικά προετοιμασίας με τις ομάδες μου. Δίνω πολύ μεγάλη βάση στη φυσική κατάσταση στην προετοιμασία. Προσπαθώ να ξεπερνούν τα όρια οι ποδοσφαιριστές μου. Τους βάζω ένα όριο και μετά όταν φτάσουμε στην ιδανική φυσική κατάσταση, τότε θα δούμε ότι θα αποδίδουν. Ήδη από την πρώτη μέρα της προετοιμασία στον Ρέντη είδα τους ποδοσφαιριστές μας να τα δίνουν όλα και η απόδοσή τους είναι φοβερή και θα δούμε μία έτοιμη ομάδα. Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στα αποτελέσματα στα φιλικά. Ουσιαστικά παίξαμε έξι φιλικά ματς και ψάχνονται συνέχεια να ξεπερνούν τα όριά τους στη φυσική κατάσταση.

Η απάντηση για τον Φορτούνη

Ο Κώστας Φορτούνης βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας και δεν υπήρχε περίπτωση να μην ερωτηθεί ο Μαρτίνς για τον αποκλεισμό του που προκάλεσε πολλές απορίες.

Συζητάτε τώρα για «10άρι». Επειδή προκάλεσε εντύπωση η απόφασή σας να μην πάρετε μαζί σας τον Φορτούνη, μπορείτε να μας εξηγήσετε για ποιον λόγο δεν είναι στα πλάνα σας;

Αυτό είναι μία απόφαση του προπονητή. Αποφασίσαμε ότι δεν τον υπολογίζουμε για τη νέα σεζόν. Αν θέλει να παίζει περισσότερα παιχνίδια, μάλλον δεν πρέπει να είναι στην ομάδα μας. Είναι δική μου απόφαση, του εξηγήσαμε ότι μάλλον θα πρέπει να βρει άλλη ομάδα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν παίκτη για να αντικατασταθεί.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ