Η μεγάλη αλλαγή του Φορτούνη και το κέρδος του Ολυμπιακού

Ο Θεσσαλός χαφ έχει αρχίσει και θυμίζει τον παλιό του καλό εαυτό. Η δουλειά στην περίοδο των διακοπών και ο ρόλος του Μαρτίνς.

Η μεγάλη αλλαγή του Φορτούνη και το κέρδος του Ολυμπιακού

Όσο δύσκολη ήταν η περσινή σεζόν για τον Ολυμπιακό, άλλο τόσο δύσκολη ήταν και για τον Κώστα Φορτούνη. Πρόκειται για ένα από τους πιο ποιοτικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και αυτό από μόνο του γεννάει πολλές προσδοκίες στον κόσμο και στους προπονητές του. Για το μέλλον του στην ομάδα ακούγονταν πολλά και στο ΦΩΣ είχατε διαβάσει μετά το τέλος του περασμένου πρωταθλήματος πως δεν θα φύγει.

Ο Φορτούνης από την πρώτη ημέρα στο Ζέεφελντ έδειξε πως φέτος θα είναι αλλιώς. Στα πρώτα επίσημα παιχνίδια απλά το επιβεβαίωσε με την απόδοση του και ήδη ξυπνάνε μνήμες από την καλή σεζόν που είχε κάνει με τον Μάρκο Σίλβα.

Που οφείλεται, όμως, αυτή η αλλαγή του; Το βασικότερο είναι πως ο «Φόρτου» έχει δουλέψει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Έκανε ατομικές προπονήσεις με Γερμανό γυμναστή και αισθάνεται το κορμί του καλύτερα. Φαίνεται άλλωστε και μέσα στο γήπεδο ότι και πιο γρήγορος είναι και πιο δυνατός. Πατάει πιο γερά στα πόδια του.

Το δεύτερο είναι πως ο Μαρτίνς του δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη και παράλληλα έχει βρει τον τρόπο να τον διαχειρίζεται μέσα στο παιχνίδι. Δεν θέλει να κάνει πολλά μέτρα με τη μπάλα και του έχει ζητήσει να πατάει και την αντίπαλη περιοχή. Ειδικά στο πρώτο παιχνίδι με τη Λουκέρνη ο «Φόρτου» ήταν μέσα σε τρία γκολ, ενώ είχε δύο δοκάρια και άλλο ένα στον επαναληπτικό της Ελβετίας.

Επίσης δεν βγάζει εγωισμό να σκοράρει κάτι που το απέδειξε στο πρώτο ματς με τους Ελβετούς όταν προτίμησε να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Γκερέρο. Σίγουρα στον Ολυμπιακό περιμένουν και τα γκολ του, όμως, αυτή τη στιγμή ο Μαρτίνς βλέπει έναν Φορτούνη που απολαμβάνει το παιχνίδι, έχει αντιληφθεί πλήρως το ρόλο του και η ομάδα έχει πολλά κέρδη.