Ήδη πρόλαβε να παίξει παντού ο Αμπουμπακάρ

Η μεταγραφή πολλαπλής χρήσης στην επίθεση του Ολυμπιακού είναι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά και ήδη ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προλάβει να τον βάλει (ως αλλαγή) σε κάθε θέση...

Ήδη πρόλαβε να παίξει παντού ο Αμπουμπακάρ

Δείγμα της εμπιστοσύνης που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς στον Αμπουμπακάρ Καμαρά ήταν φυσικά η θέρμη με την οποία ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού εισηγήθηκε την απόκτηση του Αφρικανού επιθετικού, θεωρώντας τον ως έναν από τους καλύτερους παίκτες του περσινού ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο κυνηγός από την Μαυριτανία πήγε στην Αυστρία στα μέσα της προετοιμασίας, έπαιξε στο φιλικό με την Σλάβια έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση λίγες ώρες νωρίτερα, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή και στα άλλα δύο ματς μέχρι την επιστροφή, με την Αρμίνια και την Σάλτσμπουργκ. Ηλίου φαεινότερο ότι ο Μαρτίνς θέλει να τον βάλει όσο ποιο γρήγορα γίνεται στο πλάνο και να τον έχει σε πλήρη ετοιμότητα ακόμη και για βασικό ρόλο στα ματς με την Μακάμπι.

Το άξιο αναφοράς είναι ότι τον ακόμη ανέτοιμο Καμαρά (που έδειξε πάντως αρκετά πράγματα κόντρα στην Μπίλεφελεντ όσον αφορά στη συμμετοχή του στις φάσεις) ο Μαρτίνς τον δοκιμάζει παντού. Διότι ακριβώς ξέρει ότι από τον συγκεκριμένο παίκτη μπορεί να πάρει πράγματα, αναλόγως των συνθηκών και των απαιτήσεων κάθε αγώνα, από κάθε σημείο της επίθεσης. Έχουμε ήδη προλάβει να δούμε τον Αμουμπακάρ μέσα σε ούτε μία ώρα συνολικής συμμετοχής, τόσο πίσω από τον σέντερ φορ σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, όσο και στα άκρα της επίθεσης. Αλλά και για λίγο (όταν αντικατέστησε τον Ελ Αραμπί και πριν μπει ο Χασάν) σε θέση καθαρού σέντερ φορ στο φιλικό με την Σάλτσμπουργκ.

Ο Μαρτίνς από την αρχή δείχνει πόσο ποντάρει σε αυτή τη μεταγραφή. Αυτό που ο Καμαρά έχει ήδη δείξει είναι ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε διάφορες θέσεις μπροστά. Με βελτίωση της φυσικής κατάστασης, με καλύτερη προσαρμογή στην ομάδα, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε θέσεις βολής ή γυρίσματα από τα πλάγια, θα έλεγε κανείς ότι οι άμεσες προσδοκίες προσφοράς από τον συγκεκριμένο επιθετικό είναι δικαίως μεγάλες. Στην Θεσσαλονίκη, ακόμη και φίλοι του ΠΑΟΚ, λένε ότι αυτή η μεταγραφή θα αποδειχτεί η καλύτερη απ' όσες έκανε ή θα κάνει φέτος ο Ολυμπιακός. Κι ο Αμπουμπακάρ έχει μπει με φόρα για αποδείξεις...