Οι Δικαστές κατά Βασιλειάδη

Η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να παρατείνει τη θητεία των Αθλητικών Δικαστών προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Οι Δικαστές κατά Βασιλειάδη

Έντονες αντιδράσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει προκαλέσει η τροπολογία που περιέχεται στο νέο σχέδιο νόμου (θα το φέρει στη Βουλή προς ψήφιση το Υπουργείο Δικαιοσύνης), η οποία προβλέπει παράταση της θητείας των Αθλητικών Δικαστών της ΕΠΟ.

Μέχρι σήμερα, οι Αθλητικοί Δικαστές ολοκλήρωναν την τριετή θητεία τους και στη συνέχεια τους αντικαθιστούσαν νέοι, ωστόσο η εν λόγω τροπολογία που προέρχεται από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, θα αλλάξει τα δεδομένα.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέφρασε επίσημα την αντίθεσή της με τη σχετική απόφαση, αναφέροντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Επίσης με τροπολογία και χωρίς να έχει αναφανεί κάποιος ιδιαίτερος λόγος παρατάθηκε η θητεία των αθλητικών δικαστών, παρά το γεγονός ότι με το ν. 4326/2015 οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ορίζονται για τριετή θητεία χωρίς δυνατότητα ανανέωσής της. Η ΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή της σε τέτοιες λογικές που καθιστούν άνευ αξίας τους καταλόγους που αποστέλλονται στην ΕΠΟ από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές».