Ολυμπιακός: Έβγαλε κόπωση στο β' μέρος, αλλά βρεθήκαμε και «στο ίδιο έργο θεατές» στην άμυνα

Η Σάλτσμπουργκ ήταν πολύ πιο φρέσκια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε ξανά το κακό του πρόσωπο στο ανασταλτικό κομμάτι, ακόμη και το διάστημα που δεν μπορούσε να παραπονιέται για κόπωση.

Ολυμπιακός: Έβγαλε κόπωση στο β' μέρος, αλλά βρεθήκαμε και «στο ίδιο έργο θεατές» στην άμυνα

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Αυστρία με ήττα από την Σάλτσμπουργκ. Δεν δίνουμε καμία σημασία στο αποτέλεσμα. Κυρίως στεκόμαστε σε συγκεκριμένα κομμάτια της φιλικής ήττας (1-3) από τους πρωταθλητές Αυστρίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν κάποια πράγματα που ήθελε να δει ο Μαρτίνς στο χορτάρι. Ειδικά στα πρώτα 30 λεπτά έβγαλαν την πίεση ψηλά που επιθυμούσε να δει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Και πάλι, όμως, στο σχετικά καλό διάστημα του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες παρουσίασαν ξανά ένα πρόσωπο που έδωσε δικαιώματα στην ανασταλτική του λειτουργία. Το γκολ του 23ου λεπτού και το... βόλεϊ που παίχτηκε στην ερυθρόλευκη περιοχή, δεν ήταν απόρροια της κόπωσης, αλλά αποτέλεσμα έλλειψης συγκέντρωσης.

Πράγματι, στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η δικαιολογία της κούρασης. Και το λέμε, επειδή η Σάλτσμπουργκ πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές, έβαλε φρέσκα πόδια και είχε καλύτερα τρεξίματα από τους πρωταθλητές Ελλάδας, που προχώρησαν μόνο σε πέντε αλλαγές.

Αυτή είναι όμως η μία όψη του νομίσματος. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Αυστρία και η αλήθεια είναι ότι φάνηκε στα περισσότερα παιχνίδια να δίνει δικαιώματα στην ανασταλτική του λειτουργία. Με την Σάλτσμπουργκ ξαναείδαμε την ευκολία με την οποία έβγαιναν μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Και σε αυτό δεν ευθυνόταν μόνο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αλλά και το γεγονός ότι οι χαφ δεν μάρκαραν στον βαθμό που έπρεπε.

Όπως και να ‘χει, ο Μαρτίνς είχε το φιλικό με την Σάλτσμπουργκ ως ένα πρώτο δυνατό τεστ ενόψει Μακάμπι Χάιφα. Είδε λοιπόν πράγματα που του άρεσαν στο πρώτο μισάωρο. Είδε και πράγματα που σίγουρα χρήζουν μελέτης και άμεσης βελτίωσης. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη στο αμυντικό κομμάτι είναι στοιχεία που προκαλούν πονοκέφαλο.

Εν ολίγοις, έχει πολλή δουλειά μπροστά του ο Μαρτίνς...