Προετοιμασία Ολυμπιακού: Η σιγουριά του Ζινκερνάγκελ για τον βαθμό ετοιμότητάς του με Μακάμπι Χάιφα

ΣΑΑΛΦΕΛΝΤΕΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Σλάβια Πράγας και είναι σίγουρος για την παρουσία του στο ματς με την Μακάμπι Χάιφα (20/7).

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Η σιγουριά του Ζινκερνάγκελ για τον βαθμό ετοιμότητάς του με Μακάμπι Χάιφα

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ δεν έδειξε στο φιλικό με την Σλάβια Πράγας όσα δείχνει εδώ και τρεις-τέσσερις μέρες στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία.

Είναι απολύτως φυσιολογικό βέβαια... Ακόμα δεν έχει μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του, ακόμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στο κλίμα και να «δέσει» με το υπόλοιπο σύνολο. Ο στόχος - αν μη τι άλλο - δεν είναι άλλος από το να καταφέρει να δώσει το «παρών» στο πρώτο παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ.

Και όταν λέμε «παρών», δεν εννοούμε να μπει στην αποστολή (σ.σ. κάτι που θα συμβεί σίγουρα), αλλά να διεκδικήσει θέση βασικού! Να πάει δηλαδή ο Μαρτίνς κατά κάποιο τρόπο «έξω από τα νερά» του, καθώς στο παρελθόν έχει δείξει ότι στα πρώτα επίσημα ματς, προτιμάει περισσότερο τις... παλιοσειρές.

Ο Δανός εξτρέμ που υπολογίζεται από τον Μαρτίνς και σε ρόλο «10αριού», είναι αρκετά «ζωηρός» στις προπονήσεις. Μάλιστα, ακόμα και στο φιλικό με την Σλάβια Πράγας έδειξε ένα μέρος των ικανοτήτων του, όταν πήρε για παράδειγμα την μπάλα από τα αριστερά, την κουβάλησε για αρκετά μέτρα, την έφερε στο δεξί και προτού πλασάρει, ήρθε ο Τικίνιο και... τράκαραν.

Σίγουρα θέλει τον χρόνο του και αυτό είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία. Ωστόσο, για ένα πράγμα είναι σίγουρος ο Ζινκερνάγκελ. Ότι στο ματς με την Μακάμπι Χάιφα θα είναι σε θέση να βοηθήσει ακόμα και από την αρχή. Έχει μπροστά του ακόμα τέσσερα φιλικά και εκεί θα έχει την ευκαιρία ο Δανός να αποκτήσει ρυθμό, να μάθει καλύτερα τους συμπαίκτες του και να μπει στην «εξίσωση» για το πρώτο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς στις 20 Ιουλίου.