Ολυμπιακός: Θέλει και ουσία ο Φαντιγκά

Η πρώτη ισοπαλία του Ολυμπιακού σε φιλικό παιχνίδι και ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά, ο οποίος αν και έχει θράσος του λείπει η ουσία.

Ολυμπιακός: Θέλει και ουσία ο Φαντιγκά

Τρίτο φιλικό του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους και 0-0 με την Κρακόβια. Σε ένα ματς που έκανε φάσεις και θα μπορούσε να έχει βάλει 2-3 γκολ τελικά δεν έβαλε κανένα. Δεν κινδύνεψε κιόλας από την αντίπαλο του, η οποία βέβαια έδειχνε περισσότερο μεγαλύτερη διάθεση να κρατήσει την άμυνα της όρθια παρά να επιτεθεί.

Ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε απειλή, αλλά το θετικό είναι πως σε 1-2 περιπτώσεις λειτούργησε πολύ καλά το τρανζίσιον. Κάτι που δεν είχε συμβεί στα δυο προηγούμενα παιχνίδια. Φυσικά πιο ασφαλή θα είναι τα συμπεράσματα στα επόμενα ματς που θα είναι και πιο δυνατά.

Πάντως και με την Κρακόβια ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να παίξει από τον άξονα. Στα άκρα πήγε το παιχνίδι και γι' ακόμα μία ο Βαλμπουενά ήταν ο παίκτης που δημιούργησε καταστάσεις . Από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν αρκετές καλές στιγμές.

Και σε αυτό το σημείο αξίζει να σταθούμε στον Φαντιγκά. Ένα παιδί που αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Παρί Σεν Ζερμέν και τώρα παίρνει τις ευκαιρίες του. Ο Μαρτίνς τον βάζει στα άκρα και είναι αλήθεια ότι ο μικρός δεν κρύβεται.

Είναι μέσα σε φάσεις, παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά θέλει το κάτι παραπάνω. Δίνει την εντύπωση ότι αφήνει ημιτελείς προσπάθειες και πως του λείπει η ουσία. Ο Φαντιγκά θέλει το κάτι παραπάνω για να γίνει πιο αποτελεσματικός και πιο σημαντικός για την ομάδα. Έχει καλά στοιχεία ως παίκτης, έχει ντρίμπλα, έχει ποδοσφαιρικό θράσος, αλλά ακόμα είναι άγουρος.