Όταν ο Μανωλάς παίζει ως... Μανωλάς!

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάθε λόγο να χαμογελά μετά το 0-0 με την Κρακόβια, όχι φυσικά για το αποτέλεσμα, αλλά για το γεγονός ότι οι γραμμές του Ολυμπιακού δεν είχαν μεγάλες αποστάσεις όπως με την Φορτούνα. Σίγουρα είναι θέμα προς σοβαρή κουβέντα το... μηδέν στην αντίπαλη εστία, όμως σημαντική είναι και η aggressive συμπεριφορά του Κώστα Μανωλά στο β’ μέρος.

Όταν ο Μανωλάς παίζει ως... Μανωλάς!

Όσο πλησιάζουμε στα παιχνίδια με την Μακάμπι Χάιφα, ολοένα και περισσότερο θα εστιάζουμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα - κλειδιά στα φιλικά που δίνει ο Ολυμπιακός, όπως στον Κώστα Μανωλά λόγω της εικόνας του στο β’ μέρος κόντρα στην Κρακόβια. Εννοείται ότι μετράει η συνολική εικόνα, αλλά καλό είναι να βλέπουμε και κάποια πράγματα σε ατομικό επίπεδο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάθε λόγο να χαμογελά για το γεγονός ότι στο 0-0 με την Κρακόβια δεν είδε τα επιπόλαια λάθη που είχε παρουσιάσει η ομάδα του στα προηγούμενα ματς με Ριντ και Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ειδικά η... βόλτα που έκανε ο Πέτερσον της Ντίσελντορφ από τη μεσαία γραμμή έως και λίγο έξω από την περιοχή δίχως να τον ενοχλήσει κανένας, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί η ερυθρόλευκη εστία, ήταν κάτι που είχε χτυπήσει άσχημα στο μάτι του Μαρτίνς.

Στις προπονήσεις που ακολούθησαν, ο Πορτογάλος τεχνικός δούλεψε πάνω στο αμυντικό τρανζίσιον. Δεν ήταν θέμα των στόπερ. Κυρίως το γκολ από την Φορτούνα ήταν αποτέλεσμα κακής συνεργασίας των χαφ με τους στόπερ. Οι αποστάσεις ανάμεσα στις δύο γραμμές ήταν αδιανόητα μεγάλες και ο Πέτερσον δεν έχασε την ευκαιρία.

Κόντρα στην Κρακόβια λοιπόν ο Μαρτίνς είδε έναν Ολυμπιακό καλά οργανωμένο ανασταλτικά και με τις γραμμές του κοντά. Βέβαια, οι Πολωνοί είναι ασθενέστερος αντίπαλος από την Φορτούνα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κομμάτι δεν λειτούργησε καλά για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Κατά τ’ άλλα, αν αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι σε ακόμη ένα ματς ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε με κάθετο ποδόσφαιρο να δημιουργήσει κινδύνους στον αντίπαλο τερματοφύλακα και το ότι αναλώθηκε σε επιθέσεις από τα πλάγια ή σε στατικές φάσεις, θεωρούμε ότι ένα από τα κέρδη ήταν η παρουσία του Κώστα Μανωλά.

Ο πολύπειρος στόπερ έβγαλε ένα... aggressive πρόσωπο. Μπήκε στο 62’ και πήρε... παραμάζωμα τους προσωπικούς του αντιπάλους. Δεν θύμιζε σε τίποτα τον Μανωλά που είδαμε στο πρώτο φιλικό με την Ριντ, όπου είχε κάνει δύο-τρεις κακές μεταβιβάσεις, με συνέπεια οι Αυστριακοί να βγαίνουν σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Εναντίον της Κρακόβια λειτούργησε ως... Μανωλάς και φυσικά το ζητούμενο είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με ορίζοντα τα ματς με την Μακάμπι Χάιφα.