Κρακόβια-Ολυμπιακός 0-0: Του έλειψε μόνο το γκολ

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι με την Κρακόβια, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και έμεινε στο 0-0 στο τρίτο του φιλικό ματς.

Κρακόβια-Ολυμπιακός 0-0: Του έλειψε μόνο το γκολ

Στο 0-0 έμεινε ο Ολυμπιακός με την Κρακόβια, στο τρίτο του φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Οι Πειραιώτες αν και είχαν αρκετές ευκαιρίες δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Είδαν να τους ακυρώνεται ένα γκολ, τον Βαλμπουενά να χάνει πέναλτι και τον Χασάν να έχει δοκάρι σε ένα ματς που κυριάρχησαν στο γήπεδο.

Στο τρίτο φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους με αντίπαλο την Κρακόβια ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με ένα σύστημα 4-2-3-1. Ο Βατσλί υπερασπίστηκε την εστία των πρωταθλητών με τους Ανδρούτσο και Κούτρη να παίζουν στα άκρα της άμυνας, ενώ Μπα και Σισέ ήταν οι δύο στόπερ. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Μπουχαλάκης, Κανέ με τον Μαντί Καμαρά να είναι πιο μπροστά τους έχοντας αριστερά τον Βαλμπουενά, δεξιά τον Φαντικά και στην κορυφή τον Χασάν.

Οι Πειραιώτες από την πρώτη στιγμή έδειξαν ότι ήταν η ομάδα που θα έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά θα είχε δύσκολο έργο απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε παραταχθεί με πεντάδα στην άμυνα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε διαδρόμους για να μπορέσει να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάει τη μπάλα στα άκρα και από ένα σημείο και μετά τα πάντα περνούσαν από τα πόδια του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος προσπαθούσε να δημιουργήσει, ενώ τα στημένα του ήταν αυτά που δημιούργησαν καταστάσεις. Στο 27' ο Σισέ είδε τον Χρόσο να αποκρούει το σουτ που έκανε σε μία φάση που δημιουργήθηκε από φάουλ του Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέσει ψηλά και να προσπαθεί να φτιάξει φάσεις, αλλά ήταν ξεκάθαρο γι' ακόμα μία φορά ότι του έλειπε το παιχνίδι από τον άξονα. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς στα πλάγια με τον Φαντιγκά να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, αλλά κάτι να του λείπει. Στο 41' ο Χασάν κέρδισε πέναλτι από τον Πέστκα, αλλά ο Βαλμπουενά που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το σκηνικό δεν άλλαξεούτε στην επανάληψη με τον Ολυμπιακό να στο 50' να έχει δοκάρι όταν ο Ανδρούτσος μπήκε στην περιοχή, έκανε το γέμισμα, η μπάλα κόντραρε στον Χασάν και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέχεια προχώρησε σε πολλ΄ς αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι τους Ραντζέλοβιτς, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Ελ Αραμπί και Μασούρα.

Οι πρωταθλητές ήταν αυτοί που είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και πίεσαν. Η Κρακόβια δεν κατάφερε να κάνει ούτε τελική προσπάθεια στην επανάληψη. Οι Πειραιώτες, ωστόσο παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έμειναν έτσι στο 0-0 με την πολωνική ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Κούτρης, Μπα, Σισέ, Μαντί, Μπουχαλάκης, Κανέ, Βαλμπουενά, Φαντιγκά, Χασάν.

ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Χρόσο, Κακάμπτζε, Ροντίν, Γκίτα, Πέστκα, Τζούγκας, Λοσάι, Ράσμουσεν, Κάπεκ, Χάνκα, Μπαλάι.

Τζολάκης, Ραντζέλοβιτς, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καρβάλιο, Κούντε, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ελ Αραμπί, Μασούρας