Μπούργκος: «Θεσσαλονίκη όπως... Ροσάριο»!

Ο, Αργεντινός, τεχνικός του Άρη, Χερμάν Μπούργκος μιλώντας σε μέσο της πατρίδας του τόνισε πως η ποδοσφαιρική αντιπαλότητα με τον ΠΑΟΚ του θυμίζει το... Ροσάριο (με την κόντρα της Νιούελς και της Σεντράλ)! 

Μπούργκος: «Θεσσαλονίκη όπως... Ροσάριο»!

Συνέντευξή του στην εφημερίδα της πατρίδα του «El Tiempo» παραχώρησε ο Αργεντινός τεχνικό του Άρη, Χερμάν Μπούργκος, όπου αναφέρθηκε στην έξοδο της ομάδας στο Europa Conference League, ενώ παρομοίασε την κόντρα των «κιτρίνων» με τον ΠΑΟΚ με αυτή της Νιούελς με τη Ροσάριο Σεντράλ.

Ο, από τον Φεβρουάριο του 2022, τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης που την βοήθησε να βγει στην Ευρώπη, αρχικά αναφέρθηκε στον καρκίνο που τον ταλαιπώρησε στο παρελθόν:

«Όταν έχεις καρκίνο, πρέπει να κάνεις εξετάσεις ανά πέντε χρόνια και αυτό είναι. Εάν όλα πάνε καλά, τότε θεωρείται ότι έχεις θεραπευτεί. Πιστεύω στην δύναμη του μυαλού και κάποιες φορές δεν υπάρχουν όρια του πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις.

Έζησα την εμπειρία του καρκίνου με ιδιαίτερο τρόπο και προσπάθησα να βοηθήσω, να συνοδεύσω τους ανθρώπους που έδωσαν μάχη στα νοσοκομεία. Η νοοτροπία μου είναι να δίνω δύναμη σε αυτούς που παλεύουν».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την ομάδα του: «Είναι ωραίο να βλέπεις την ομάδα να αντιδρά, γιατί η δουλειά μας είναι να φτιάχνουμε καταστάσεις. Ξεκινήσαμε όγδοοι, τερματίσαμε τρίτοι. Είναι καταπληκτικό πώς οι παίκτες αντέδρασαν. Έμαθα πως ο παίκτες χρειάζεται να καθοδηγείται και όταν βρίσκει τον προπονητή που του λέει πώς, τότε ανταποκρίνεται».

Όσο για τους οπαδούς στην Ελλάδα δήλωσε: «Είναι όμοιοι με τους οπαδούς της Αργεντινής. Μπορώ να τους συσχετίσω με το Ροσάριο. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν τρεις ομάδες, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε, απομείναμε μόνο εμείς (Άρης) και ο ΠΑΟΚ. Είναι κάτι σαν το Νιούελς - Σεντράλ».

«Θα ήθελα να προπονήσω τη Ρίβερ Πλέιτ κάποια μέρα...»

Επίσης απάντησε σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να γίνει προπονητής στη Ρίβερ Πλέιτ: «Θα ήθελα να προπονήσω τη Ρίβερ μία μέρα, αλλά δεν βιάζομαι. Βρίσκομαι εκεί που θέλω, το παρόν μου είναι ο Άρης».

Ακόμη εξέφρασε θετική άποψη για τα social media: «Μου αρέσει που οι άνθρωποι εκφράζονται. Δεν μου αρέσει να αποκόβω πράγματα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει κανείς να αξιοποιεί για να εκφράζεται».

Ο προπονητής του Άρη απάντησε για το τι δεν συγχωρεί σε έναν παίκτη: «Δεν θα το έβαζα με όρους συγχώρεσης. Όταν δεν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του ή με την ομάδα. Γιατί στο γήπεδο δεν υπάρχει που να κρυφτείς».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν κλαίει: «Όχι, δεν το επιτρέπω. Δεν έκλαψα ακόμα και όταν η Ατλέτικο μου απέτισε φόρο τιμής στον αποχαιρετισμό. Κρατήθηκα. Δεν κλαίω».