Ολυμπιακός: Θα λύσουν το... σταυρόλεξο της δημιουργίας οι Ζινκερνάγκελ και «Σκάρπα»;

Μπορεί τα περισσότερα βλέμματα να έπεσαν πάνω στον Άβιλα και τον σκόρερ Χασάν στο φιλικό με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, αλλά πέφτουν πάνω και στον τομέα της δημιουργίας που παραμένει σε χαμηλά στάνταρ. 

Ολυμπιακός: Θα λύσουν το... σταυρόλεξο της δημιουργίας οι Ζινκερνάγκελ και «Σκάρπα»;

Θα είναι παράλογος όποιος πιστεύει ότι επειδή κέρδισε ο Ολυμπιακός με 2-1 την 10η ομάδα της Β’ Γερμανίας, Φορτούνα Ντίσελντορφ θα πρέπει να πέσουν τα βλέμματα μόνο πάνω στους σκόρερ Σισέ και Χασάν ή στο ντεμπούτο του Άβιλα ή στη ζωηράδα του Ραντζέλοβιτς ή στη χρησιμοποίηση του Πιερ Κούντε σε κάποια διαστήματα ακόμα και πίσω από τον Τικίνιο.

Οι «ερυθρόλευκοι διανύουν την Κυριακή (26/6) τη 13η μέρα προετοιμασίας τους και απομένουν 24 μέρες έως το αντάμωμα με την Μακάμπι Χάιφα. Ένα αντάμωμα που σίγουρα θα είναι αρκετά δύσκολο για τον Ολυμπιακό.

Βιαστικά συμπεράσματα δεν υπάρχει λόγος να βγαίνουν, ούτε στην ήττα από την Ριντ, ούτε με τη νίκη επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Έχουμε δει κάποιες ενδεκάδες που δεν πρόκειται να δούμε κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα. Ουσιαστικά ο Πέδρο Μαρτίνς θα αρχίσει να μοντάρει την ενδεκάδα του από το φιλικό με την Σλάβια Πράγας (29/6) και μετά.

Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, δεν είναι άλλο από επισημάνσεις/παρατηρήσεις.

Στα πρώτα δύο φιλικά ο Ολυμπιακός παρουσίασε ζητήματα που χρήζουν επίλυσης στο δημιουργικό κομμάτι. Κατά κάποιο τρόπο τα παιχνίδια με Ριντ και Φορτούνα επιβεβαιώνουν όλα όσα έχουν συζητηθεί από τον Απρίλιο και έπειτα.

Αναφερόμαστε φυσικά στην «κάψα» του Μαρτίνς, αλλά και των ανθρώπων των Πειραιωτών να φέρουν τον Γκουστάβο Σκάρπα ή έναν σαν τον Σκάρπα. Ο Καρβάλιο είχε κάποια καλά διαστήματα με την Ριντ, οι Ραντζέλοβιτς και Φαντιγκά βγάζουν ζωηράδα δίχως την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα σε πάσες και τελικές προσπάθειες και χάρη στις στατικές φάσεις δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στον αντίπαλο πορτιέρε. Ειδικά το ματς με την Φορτούνα ήταν ενδεικτικό.

Στον Ολυμπιακό δεν έχουν κρύψει ότι πάνε για έναν δημιουργικό χαφ. Αναμένουμε λοιπόν τον Σκάρπα ή έναν παίκτη τύπου Σκάρπα. Και φυσικά αναμένουμε και τον Ζινκερνάγκελ να μπει στην «εξίσωση», ο οποίος έβγαλε πέρσι 10 ασίστ στην Championship, παίζοντας ακόμη και στον άξονα ως ο δημιουργικός χαφ της Νότιγχαμ.

Τα παιχνίδια με την Μακάμπι δεν είναι μακριά και απέναντι στους Ισραηλινούς απαιτείται να υπάρχει ένας άνθρωπος να περάσει μία κάθετη και να πάρει την «μπαγκέτα» του δημιουργού. Δεν έχει λογική να είναι ο 38χρονος Ματιέ Βαλμπουενά ο πιο αξιόπιστος στον συγκεκριμένο ρόλο. Και το λέμε αυτό, γιατί ναι μεν ο Καρβάλιο άφησε καλή εντύπωση στο φιλικό με την Ριντ, αλλά έχει ακόμα ψωμιά για να γίνει σημείο αναφοράς στους πρωταθλητές Ελλάδας.