Ολυμπιακός: Ο Άβιλα, ο δημιουργός και η παραδοχή από τον Μαρτίνς

Ο Άβιλα έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, ο Πέδρο Μαρτίνς παραδέχτηκε τις αδυναμίες της ομάδας του μετά από νίκη και ο δημιουργός συνεχίζει να λείπει.

Ολυμπιακός: Ο Άβιλα, ο δημιουργός και η παραδοχή από τον Μαρτίνς

Δεύτερο φιλικό για τον Ολυμπιακό με αντίπαλο τη Φορτούνα Ντίσελντορφ αυτή τη φορά. Οι Πειραιώτες νίκησαν με σκορ 2-1, αλλά αυτό δεν θα μας αλλάξει την άποψη για κάποια πράγματα που είδαμε και έμειναν ίδια και με τον πρώτο ματς, αλλά και με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αν και νίκησε η ομάδα του στάθηκε περισσότερο στα κακώς κείμενα παρά στα θετικά. Και πολύ καλά έκανε, διότι μόνο έτσι θα βρει το δρόμο προς τη βελτίωση. Ο Πορτογάλος μίλησε για τις αντεπιθέσεις που δέχεται η ομάδα του και έχει απόλυτο δίκιο. Μία ομάδα σαν τη Φορτούνα και χτύπησε αρκετές φορές στην κόντρα, διότι ο Ολυμπιακός όταν έβγαινε ψηλά για να πιέσει δεν είχε τρόπους να αμυνθεί.

Έμεναν πολλοί κενοί χώροι και υπήρχαν αρκετές αργές επιστροφές με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές της Φορτούνα να μπορέσουν να απειλήσουν. Και είναι σοβαρό πρόβλημα αυτό, διότι ειδικά στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός τέτοιο παιχνίδι θα κάνει και έτσι θα τον παίζουν οι αντίπαλοι του. Θέλει δουλειά εκεί και το παραδέχτηκε ο Μαρτίνς.

Επίσης προβληματίστηκε και από την επίθεση και αυτό έχει να κάνει με τη δημιουργία των φάσεων. Μπορεί να σκόραρε δύο φορές, αλλά το έκανε με στατικές φάσεις και η δημιουργία του σε κανονική ροή αγώνα ήταν μηδαμινή. Πάλι το μαγικό πόδι του Βαλμπουενά έδωσε τη λύση. Από δικό του φάουλ έγινε το 1-1, από δικό του φάουλ χάθηκε και η ευκαιρία από τον Εμβιλά για γκολ.

Η δημιουργία θέλει αρκετή δουλειά από τον Ολυμπιακό, διότι συνεχίζει να μην είναι παραγωγικός. Οπωσδήποτε θέλει έναν δημιουργικό παίκτη, αλλά και πάλι δεν θα λυθεί από τη μία στιγμή στην άλλη το πρόβλημα, διότι θα πρέπει να μάθει να παίζει η ομάδα με αυτόν τον παίκτη.

Όσον αφορά στον Άβιλα που έκανε το ντεμπούτο του, φυσικά και δεν μπορεί να κριθεί ο παίκτης από το πρώτο του ματς. Έδειξε πάντως διάθεση για να βγει ψηλά και το έκανε αρκετές φορές, ενώ δεν αντιμετώπισε προβλήματα στα μετοπισθεν.