Φορτούνα Ντίσελντορφ-Ολυμπιακός 1-2: Με τη γνωστή… συνταγή των στημένων

Με όπλο τις στατικές φάσεις ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τη Φορτούνα Ντίσελντορφ χάρη σε γκολ των Σισέ, Χασάν. Θετικό ντεμπούτο από τον Άβιλα.

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Ολυμπιακός 1-2: Με τη γνωστή… συνταγή των στημένων

Την πρώτη του νίκη σε φιλικό παιχνίδι πέτυχε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-1 της Φορτούνα Ντίσελντορφ χάρη σε γκολ των Σισέ και Χασάν. Ο Πέδρο Μαρτίνς και πάλι δοκίμασε αρκετούς ποδοσφαιριστές και έκανε αλλαγές σε σχήματα, αλλά είδε την ομάδα του ξανά να έχει θέματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της. Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Άβιλα.

Με άλλη ενδεκάδα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο φιλικό με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ σε σχέση με αυτό που είδαμε κόντρα στη Ριντ. Ο Πέδρο Μαρτίνς, μάλιστα φρόντισε να αλλάξει και τον σχηματισμό της ομάδας του, αφού έπαιξε με 4-3-3-. Ο Άβιλα έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Σωκράτη και τον Σισέ στα στόπερ και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά. Κούντε, Μ. Καμαρά και Εμβιλά ήταν η τριάδα των χαφ, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Μασούρας, Βαλμπουενά, Τικίνιο.

Όπως και με τη Ριντ έτσι και με τη Φορτούνα ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά δραστήριος στο γήπεδο και είχε πάρει την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε με τον Μαντί πιο κοντά στην τριάδα της επίθεσης, ενώ από ένα σημείο και μετά σε αυτή τη θέση πέρασε ο Κούντε. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε τη μπάλα, αλλά έψαχνε συνεχώς να την πάει στα άκρα για να δημιουργήσει. Δεν μπορούσε να βρει κάθετη πάσα με αποτέλεσμα η μπάλα να πηγαίνει διαρκώς στα πλάγια. Η μόνη απειλή του Ολυμπιακού ήταν οι στατικές φάσεις.

Και κάπως έτσι η Φορτούνα βρήκε γκολ με τον Πέτερσον να σουτάρει ανενόχλητος έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στο "παραθυράκι" του Κρίστινσον για το 1-0.

Στην πρώτη φάση ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ, αλλά στο 29' μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά η άμυνα της Φορτούνα έδιωξε άτσαλα σε έναν χώρο που ήταν ο Σισέ και με άψογο πλασέ έκανε το 1-1. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά, αλλά είχε κακές επιστροφές με αποτέλεσμα να δέχεται φάσεις από τους Γερμανούς. Σίγουρα, όμως, είναι θετικό το πρώτο δείγμα από τον Άβιλα, ο οποίος στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο δεξί άκρο της άμυνας με αρκετά ανεβάσματα.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια του και από το 52' και μετά άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 με τον Κανένα παίζει δεξί μπακ, τον Κούτρη αριστερό και τους Αβραάμ, Μπακαλιάνη στο κέντρο της άμυνας. Μπουχαλάκης και Αγκιμπού αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή με τους Ραντζέλοβιτς, Φαντιγκά στα άκρα και τον Καρβάλιο πίσω από τον Χασάν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν άλλαξαν μοτίβο στο παιχνίδι τους και στο 62' βρήκαν γκολ πάλι από στατική φάση. Ο Ραντζέλοβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Χασάν με κεφαλιά σκόραρε για το 2-1.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να απειλείται και στο 69' η Φορτούνα είχε δοκάρι με τον Ιγιόχα. Στο 75' μάλιστα ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα για τους Γερμανούς, αλλά ο Βατσλίκ στο 76' απέκρουσε το πέναλτι του Γκίντσεκ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και να πάρει την πρώτη του νίκη σε φιλικό παιχνίδι, αλλά και πάλι έδειξε να έχει θέματα στη δημιουργία.

Φορτούνα Α' ημίχρονο: Γκόρκα – Κόρστεν, Χόφμαν, Κλάρερ, Γκαβορί – Πιοτρόφσκι, Μπανκ – Πέτερσον, Άπελκαμπ, Κλάους – Λόμπινγκερ.

Ολυμπιακός Α' ημίχρονο: Κρίστινσον, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Μασούρας, Τικίνιο.

Φορτούνα Β' ημίχρονο: Γκόρκα - Κλάους, Όμπερντορφ, Κλάρερ, Βουκάντσιτς, Γκέρκενς - Πιοτρόφσκι, Σομπότκα - Ιγιόχα, Κοουνάτσκι, Γκίντσεκ

Ολυμπιακός Β' ημίχρονο: Βατσλίκ, Κανέ, Αβραάμ, Μπαγκαλιάνης, Κούτρης, Αγκιμπού, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο, Φαντιγκά, Χασάν, Ραντζέλοβιτς.