Ολυμπιακός: Καμία σημασία τα αποτελέσματα, μεγάλη σημασία οι διορθωτικές κινήσεις

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 0-2 από την Ριντ, κανένας δεν θα θυμάται σε λίγες μέρες το αποτέλεσμα με τους Αυστριακούς, αλλά επιβάλλεται ο Πέδρο Μαρτίνς να μην σταθεί μόνο στην κούραση. Κάποια ατομικά λάθη δεν ήταν απόρροια της κούρασης

Ολυμπιακός: Καμία σημασία τα αποτελέσματα, μεγάλη σημασία οι διορθωτικές κινήσεις

Δεν το συζητάμε ότι παιχνίδια όπως αυτό με την Ριντ δεν είναι ασφαλή για συμπεράσματα. Άλλωστε, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι οι δύο ενδεκάδες που παρακολουθήσαμε στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο (μετά το 60`), θα τις δούμε σε κάποιο επίσημο παιχνίδι.

Έχουν δίκιο όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να δίνει κανένας σημασία στα αποτελέσματα. Έχουμε παρακολουθήσει διψήφιο αριθμό προετοιμασιών και η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν θα θυμάται το αποτέλεσμα με την Ριντ. Πράγματι, δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι έχασε...

Αντιθέτως, έχει μεγάλη σημασία να μην σταθεί ο Πέδρο Μαρτίνς μόνο στην κόπωση, την οποία επικαλέστηκε για την εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Και εξηγούμε παρακάτω...

Προφανώς τα πόδια ακόμη είναι βαριά και το μυαλό δεν είναι τόσο καθαρό λόγω της κόπωσης των προπονήσεων. Μόλις 10 μέρες προετοιμασίας έχουν οι «ερυθρόλευκοι» και είναι λογικό να μην βγαίνουν στο χορτάρι όλα όσα έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς. Θα ήταν παράλογο κιόλας να βγαίνουν. Ουσιαστικά στα φιλικά με την Σλάβια Πράγας και την Σάλτσμπουργκ θα αρχίσουμε να γινόμαστε σοφότεροι.

Από την άλλη, όμως, υπάρχουν κάποιες κραυγαλέες φάσεις που χρήζουν διόρθωσης ή τουλάχιστον μίας παρατήρησης (προς τους παίκτες φυσικά) από πλευράς Μαρτίνς. Κι ευτυχώς που γίνονται στα φιλικά τα λάθη...

Η επιπολαιότητα στις μεταβιβάσεις της μπάλας σε ατομικό επίπεδο εξελίχθηκε σε... συνήθεια (κυρίως) στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις - φαρμάκι οι Αυστριακοί.

Κάποια φθηνά αμυντικά λάθη θύμισαν σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν. Αυτές είναι κάποιες μικρολεπτομέρειες που είμαστε σίγουροι ότι θα τις δουλέψει ακόμα περισσότερο ο Μαρτίνς για να τις εξαλείψει.

Πράγματι, μη δίνετε καμία σημασία στα αποτελέσματα και στην εικόνα μίας ομάδας που παρουσιάστηκε με δύο πειραματικές ενδεκάδες. Και φυσικά χωρίς την παρουσία των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων.

Κάποια επιπόλαια ατομικά λάθη, όμως, καλό θα είναι να αποφεύγονται από νωρίς και να μην γίνουν συνήθεια... Κι αυτό, γιατί κάποια ατομικά λάθη με «πουλήματα» της μπάλας δεν ήταν απόρροια της κόπωσης.