Προετοιμασία Ολυμπιακού: Οι διορθωτικές επεμβάσεις του Μαρτίνς στη «ζώνη» στις στατικές φάσεις

ΓΚΑΪΝΜΠΕΡΓΚ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στο κομμάτι της αμυντικής συμπεριφοράς στα κόρνερ.

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Οι διορθωτικές επεμβάσεις του Μαρτίνς στη «ζώνη» στις στατικές φάσεις

Ο Ολυμπιακός έχει κάποια ζητήματα να λύσει από την περασμένη σεζόν πάνω στις στατικές φάσεις. Δεν ήταν και λίγες οι φορές που «πληγώθηκε» από τα κόρνερ των αντιπάλων του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχε ένα διάστημα που οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στα κόρνερ ή στα φάουλ. Ειδικά στα κόρνερ ο Τόμας Βατσλίκ είχε βρεθεί αρκετές φορές εκτεθειμένος λόγω της κακής αμυντικής συμπεριφοράς των συμπαικτών του.

Είχε γίνει μπόλικη κουβέντα για τη «ζώνη» που χρησιμοποιεί ο Μαρτίνς στα κόρνερ και μήπως θα έπρεπε να γυρίσει το αμυντικό κομμάτι των στατικών φάσεων σε άμυνα «man to man» σε απόλυτο βαθμό.

Απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα στις πρώτες μέρες προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Γκάινμπεργκ, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν φαίνεται να προσανατολίζεται προς την αλλαγή τακτικής.

Ο Μαρτίνς έβαλε τους παίκτες του να δουλέψουν σε αυτό το κομμάτι και αποκλειστικά στην αμυντική συμπεριφορά που πρέπει να έχουν στις εκτελέσεις κόρνερ των αντιπάλων.

Δείχνει λοιπόν να παραμένει πιστός στην άμυνα «ζώνης» με κάποιες μικρές παραλλαγές. Θυμόμαστε χαρακτηριστικά ότι στα περισσότερα ματς έπαιζε «ζώνη» και άφηνε δύο παίκτες να παίζουν «man to man» για να βάζουν εμπόδια στους αντιπάλους που έρχονταν με φόρα λίγο πίσω από το ύψος του πέναλτι.

Ο Μαρτίνς προσπαθεί να κάνει τις απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις. Σε πρώτη φάση δείχνει να πορεύεται ξανά την άμυνα «ζώνης», αλλά με τρεις παίκτες και όχι δύο να παίζουν «man to man» τους αντιπάλους τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πορτογάλος θα επιμείνει προς αυτή την κατεύθυνση. Απλώς, έχοντας εντοπίσει τα λάθη της περασμένης σεζόν, θα κοιτάξει να εξαφανίσει τις κακές αντιδράσεις που είχαν οι ποδοσφαιριστές του.