Ζινκερνάγκελ: Ξέρει και να δίνει και να βάζει

Η επαφή του Φίλιπ Ζινγκερνάγκελ με τα γκολ, σε δημιουργία και εκτέλεση, βασικός λόγος που ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτησή του. Το εντυπωσιακό με τις 4 ασίστ σε ένα ματς στην Μπόντο Γκλιμτ!

Ζινκερνάγκελ: Ξέρει και να δίνει και να βάζει

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ γίνεται παίκτης του Ολυμπιακού, με την άφιξή του στην Αθήνα, με τα ιατρικά τεστ και τις υπογραφές στο τριετές συμβόλαιο και με μία μεταγραφή από την Γουότφορντ που θα ξεπεράσει συνολικά τα 5 εκατομμύρια ευρώ, αν συνυπολογιστούν τα χρήματα που θα πάρει η αγγλική ομάδα και ο 27χρονος Δανός εξτρέμ.

Ο Ζινκερνάγκελ μπορεί ως γνωστόν να παίξει ως ακραίος επιθετικός, αλλά και ως «δεκάρι» αναλόγως με τις επιλογές του προπονητή, αλλά ο κύριος σκοπός είναι να καλύψει με επιτυχία τη δημιουργία φάσεων και γκολ για τον Ολυμπιακό από τις πτέρυγες.

Πολλοί θεωρούν ότι το κύριο προσόν του είναι οι ασίστ, όμως ο Δανός είναι παίκτης με έφεση και στο γκολ. Το έχει δείξει στην πατρίδα του, κυρίως στη Νορβηγία, αλλά και στην Αγγλία. Κι αν δει κανείς τι έχει κάνει με τις προηγούμενες ομάδες του, σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει.

Στην Δανία με την Κόγκε σε 61 ματς είχε 6 γκολ και 3 ασίστ! Με την Σοντερίσκε σε 48 ματς είχε 5 γκολ και 5 ασίστ. Ενώ με την Χέλσινγκορ σε 41 ματς είχε 5 γκολ και 6 ασίστ. Ισορροπία!

Όταν πήγε στην Μπόντο Γκλίμτ έπαιξε 89 αγώνες με 35 γκολ και 36 ασίστ! Κι εδώ σχεδόν το ίδιο δηλαδή.

Ενώ στην Αγγλία με την Γουότφορντ είχε 1 γκολ και 5 ασίστ και με τη Νότιγχαμ σε 50 αγώνες 7 γκολ και 10 ασίστ. Εδώ ήταν περισσότερο δημιουργός παρά εκτελεστής.

Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμά του, πάντως, στο συγκεκριμένο στατιστικό κομμάτι ήταν οι 4 ασίστ στο ίδιο παιχνίδι! Όταν ήταν παίκτης της Μπόντο Γκλιμτ σε αγώνα του νορβηγικού πρωταθλήματος απέναντι στην Σταρτ στις 22 Αυγούστου του 2020. Με την ομάδα του να κερδίζει 6-0 και τον ίδιο να μοιράζει γκολ με τη σέσουλα!