Ολυμπιακός: Το φυσιολογικό και το... παράλογο της Παλμέιρας με Σκάρπα

Τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η Παλμέιρας θέλει να κρατήσει τον Γκουστάβο Σκάρπα, αλλά η ψυχολογική κατάσταση του ποδοσφαιριστή δεν μπαίνει καν στη συζήτηση. Και αυτό ίσως της γυρίσει μπούμερανγκ... 

Ολυμπιακός: Το  φυσιολογικό και το... παράλογο της Παλμέιρας με Σκάρπα

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Γκουστάβο Σκάρπα για να τονώσει το δημιουργικό του κομμάτι. Η Παλμέιρας θέλει να κρατήσει τον Γκουστάβο Σκάρπα, γιατί τον θεωρεί ως έναν από τους βασικούς συντελεστές για να επιστρέψει στον... θρόνο της στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.

Έχει τελειώσει οριστικά (και αρνητικά) η υπόθεση για τους Πειραιώτες; Θα σας συστήναμε να κάνετε λίγες μέρες υπομονή...

Το βασικό ζητούμενο στην ιστορία του 28χρονου ποιοτικού επιτελικού χαφ δεν είναι άλλο από την ψυχολογική του κατάσταση πλέον.

Η Παλμέιρας γνωρίζει ότι θα κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή που δεν... κρατιέται να φύγει για Ευρώπη.

Θα μας πείτε ότι μπορεί να κάνει έξι μήνες υπομονή και να φύγει ως ελεύθερος τον Ιανουάριο. Πολύ σωστή η σκέψη σας...

Ωστόσο, ένας ποδοσφαιριστής δεν βλέπει τόσο μακροπρόθεσμα και ειδικά όταν έχει «ψηθεί» να φύγει για Ευρώπη.

Ποιος του εγγυάται ότι αύριο - μεθαύριο σε ένα ματς δεν θα έρθει ένα... τσεκούρι - αντίπαλός του σε κάποιο παιχνίδι και δεν θα τον στείλει στο νοσοκομείο; Όχι τίποτε άλλο, αλλά η Βραζιλία έχει μπόλικους τέτοιους παίκτες - τσεκούρια. Αν συμβεί αυτό, κατ’ επέκταση μπορεί να μην κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για Ευρώπη ούτε τον Γενάρη.

Νομίζετε ότι ο Σκάρπα ή οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής που θα βρισκόταν στη θέση του, δεν θα τα σκεφτόταν όλα αυτά; Όπως και να ‘χει, ο Ολυμπιακός δεν έχει παρατήσει την υπόθεση. Γιατί ναι μεν το φυσιολογικό είναι η Παλμέιρας να κρατήσει έναν παίκτη που αποτελεί κολόνα στο αγωνιστικό της κομμάτι, αλλά ταυτόχρονα είναι και... παράλογο που κινδυνεύει να τον «χάσει» ταυτόχρονα (διατηρώντας τον στο ρόστερ), επειδή δεν τον αφήνει να ζήσει το ευρωπαϊκό όνειρο.