Δεν ήρθε για... δεύτερος ο Άβιλα

Ο Γκονζάλο Άβιλα αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό έχοντας φιλοδοξίες να διεκδικήσει θέση βασικού παρά την επικείμενη μεταγραφή του Σίμε Βρσάλικο. 

Δεν ήρθε για... δεύτερος ο Άβιλα

Το σκεπτικό είναι δεδομένο. Ο Ολυμπιακός καλύπτει άμεσα τις ανάγκες στη θέση του δεξιού μπακ με βασικό τον πολύπειρο και γεμάτο παραστάσεις Σίμε Βρσάλικο από την Ατλέτικο Μαδρίτης και με εναλλακτική επιλογή στο ρόστερ τον Γκονζάλο Άβιλα Γκόρντον της Χάντερσφιλντ, αρκετά πιο νέο και με μικρότερη εμπειρία.

Μόνο που αυτά είναι πάντοτε λίγο θεωρητικά. Σίγουρα ο Κροάτης θα έχει τον πρώτο λόγο, άλλωστε για να αφήσει την Ατλέτικο που τον ήθελε αλλά όχι για βασικό και να συνεχίσει στην Ελλάδα, δεν το αποφάσισε για να... μην έχει τον πρώτο λόγο. Και σαφώς θα τον έχει. Αλλά για να τον... κρατήσει, θα πρέπει να ξέρει ότι η προσπάθεια θα απαιτηθεί να είναι διαρκής. Δεν υπάρχει το «η φανέλα σπίτι». Διότι ο Ισπανός από την Championship ήρθε κι αυτός με μεγάλες φιλοδοξίες. Για να πάρει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί. Και είναι βέβαιο ότι θα τον διεκδικήσει.

Όσοι είδαν τον πρόσφατο τελικό ανόδου ανάμεσα στην Χάντερσφιλντ και την Νότιγχαμ, διαπίστωσαν εύκολα ότι ο Άβιλα ήταν ο καλύτερος παίκτης των ηττημένων. Με τρεξίματα σε όλη την πλευρά, καθώς η ομάδα του αγωνίστηκε με τρεις στόπερ, αλλά και με πολλές βοήθειες στη μεσαία γραμμή.

Όσοι διαβάζουν αυτές τις μέρες τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων που ασχολούνται με την Χάντερσφιλντ, αντιλαμβάνονται ότι η αγγλική ομάδα θεωρεί ότι έχει σημαντική απώλεια από το δυναμικό της. Επιπλέον, τονίζεται ότι την πρώτη του σεζόν ο Άβιλα ήταν από τους καλύτερους μπακ στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Κι έμεινε πίσω με τον τραυματισμό που είχε στο ξεκίνημα της πρόσφατης περιόδου, για να επιστρέψει δυναμικά προς το τέλος της και να συνδράμει στην προσπάθεια της ομάδας του για την Premier League, η οποία κρίθηκε (και χάθηκε) σε ένα ματς στο Γουέμπλεϊ.

Με την ολοκλήρωση των μεταγραφών και την ένταξη των παικτών στην προετοιμασία, ο Ολυμπιακός θα έχει βασικό δεξί μπακ τον Βρσάλικο και αναπληρωματικό τον Άβιλα. Το τι ακριβώς θα συμβεί θα το κρίνει ο χρόνος και θα το αποφασίσει ο Μαρτίνς...