Ολυμπιακός: Μεταγραφές «δυνατών» ονομάτων - Σημαντικότερο να έρθουν και με την καρδιά τους

Το βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Σίμε Βρσάλικο έρχεται με την καρδιά του στη χώρα μας. Και το ίδιο ισχύει για τους άλλους παίκτες που κυνηγάει. 

Ολυμπιακός: Μεταγραφές «δυνατών» ονομάτων - Σημαντικότερο να έρθουν και με την καρδιά τους

Λες και ήταν χθες, θυμόμαστε ένα blog στο fosonline.gr που είχαμε αναρτήσει στις 25 Ιουλίου 2021 με αφορμή τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Χένρι Ονιεκούρου. «Υπόθεση Ονιεκούρου: Αν έρθει, ας έρθει 100% με την καρδιά του», είχαμε γράψει τότε... Διαβάστε το, γιατί θεωρούμε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως προς τις φετινές κινήσεις του Ολυμπιακού.

Ένας από τους λόγους που υπήρξαν αστοχίες την περασμένη σεζόν στις μεταγραφές, είχε να κάνει και με το γεγονός ότι παίκτες σαν τον Ονιεκούρου δεν ήρθαν με την καρδιά τους στο λιμάνι.

Ένα πράγμα που επιχείρησε φέτος να δει ο Ολυμπιακός, προτού ξεκινήσει τα μεταγραφικά του «χτυπήματα», ήταν το κατά πόσο ένας ποδοσφαιριστής είναι «ζεστός» με την προοπτική των Πειραιωτών. Να μην βλέπει δηλαδή τον Ολυμπιακό ως έσχατη λύση.

Η περίπτωση του Σίμε Βρσάλικο είναι ενδεικτική. Οι «ερυθρόλευκοι» κλείνουν έναν παίκτη από την Ατλέτικο Μαδρίτης, που με όλα όσα άκουσε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και όλα όσα είδε στον Ρέντη, έμεινε κατενθουσιασμένος.

Εννοείται ότι είχε και άλλες προτάσεις στα χέρια του από ομάδες κορυφαίων πρωταθλημάτων. Εντούτοις, η απόφασή του ήταν να συμφωνήσει με έναν σύλλογο που του παρουσίασε ένα ελκυστικό πρότζεκτ.

Ο Ονιεκούρου τέτοια εποχή παρακαλούσε την Μονακό να τον παραχωρήσει δανεικό στην Γαλατασαράι, στη συνέχεια είχε μπλέξει και την Φενέρμπαχτσε, μετά ψάχτηκε και για την Μπεσίκτας και στο τέλος κοίταξε να δει μήπως βρεθεί άκρη και με την Μπασάκσεχιρ. Όλα αυτά φυσικά τα έκανε, γιατί ήθελε να μείνει στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έβρισκε άκρη και τελικά ήρθε στη χώρα μας.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με ποδοσφαιριστές (Ζινκερνάγκελ, Σκάρπα), οι οποίοι θέλουν να πιάσουν λιμάνι. Ακόμα και ο Κάιλ Λάριν που δεν έχει απαντήσει ακόμα θετικά, θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια για ομάδα της Premier League, γεγονός που είναι απολύτως θεμιτό. Τον δελεάζει πάντως η προοπτική να συνεχίσει στον Πειραιά, εφόσον δεν βρει κάτι καλό στην Αγγλία.

Κι επειδή μπορεί κάποιοι να μπλέξετε τον Λάριν με τον Ονιεκούρου, ο Νιγηριανός ήθελε μόνο Κωνσταντινούπολη και τίποτε άλλο. Όχι φυσικά για ποδοσφαιρικούς λόγους, αλλά επειδή είχε βολευτεί στην Τουρκία. Ο Λάριν θέλει να ζήσει το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή: Να παίξει στα αγγλικά γήπεδα...

Αν πρέπει να δώσουμε έναν πόντο στις φετινές κινήσεις που επιχειρεί ο Ολυμπιακός, είναι ότι μιλάει με ποδοσφαιριστές που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ικανότητές τους, ως ονόματα φυσικά και είναι κατά το κοινώς λεγόμενο «δυνατά», οι αριθμοί τους εξίσου εξαιρετικοί με τις πρώην ομάδες τους, οι παραστάσεις τους είναι πλούσιες, η αξία τους αδιαμφισβήτητη, αλλά η προσέγγισή μας τα τελευταία χρόνια είναι η εξής: Οι «βόμβες» θα πρέπει να κάνουν κρότο εντός των τεσσάρων γραμμών και όχι στον Τύπο.

Στο χορτάρι θα πρέπει να δικαιολογήσουν τον «θόρυβο» που έκαναν στο άκουσμα της μεταγραφής τους. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι μία πλήρη παρουσίαση και ανάλυση των παικτών για όσα έκαναν στους πρώην συλλόγους τους, παρουσιάζοντας τα θετικά και τα αρνητικά. Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό γράφεται ένα νέο... βιβλίο όταν ένας «νεοσύλλεκτος» ντύνεται στα ερυθρόλευκα και κανένας οπαδός της ομάδας του Πειραιά δεν στέκεται στα πεπραγμένα τους με τις πρώην ομάδες τους. Δεν τον ενδιαφέρει κιόλας...