Βούρος: «Ο ΟΦΗ κατατάσσεται στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας - Στόχος η εξάδα»

Ο Πραξιτέλης Βούρος μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΟΦΗ, τους στόχους για την νέα σεζόν και την χρονιά που ολοκληρώθηκε. 

Βούρος: «Ο ΟΦΗ κατατάσσεται στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας - Στόχος η εξάδα»

Ο Πραξιτέλης Βούρος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΟΦΗ και θα αγωνίζεται και την νέα σεζόν υπό τις οδηγίες του Νίκου Νιόπλια. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, ο οποίος ψηφίστηκε κορυφαίος της ομάδας του για την σεζόν που ολοκληρώθηκε, μίλησε για το νέο του συμβόλαιο και για τους στόχους της ομάδας ενόψει της ερχόμενης σεζόν σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την ανανέωση του συμβολαίου του:

«Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που μου δίνει την δυνατότητα να εξελίσσομαι ως παίκτης, να αγωνίζομαι κάτι που πρέπει να έχει κάθε ποδοσφαιριστής. Αποκτάς την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι, υπάρχει μια εμπιστοσύνη σε μια πυραμίδα, από τον πρόεδρο, μέχρι τους συμπαίκτες μου. Βλέπουμε ότι η ομάδα τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα και σίγουρα σαν παίκτης και δη Έλληνας είναι σημαντικό να αποτελείς κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και δεν παύει να κατατάσσεται στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας».

Για τον ΟΦΗ της περασμένης σεζόν:

«Στόχος ήταν η είσοδος στην εξάδα, στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο και απέναντι στους υπόλοιπους μεγάλους με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. Όντως, κάτι μας έλειψε και πρέπει να το βρούμε και όχι η σταθερότητα αλλά η έλλειψη σοβαρότητας σε κάποια παιχνίδια όπως με την Λαμία που κερδίζαμε μέχρι το 80′ ή από τον Παναιτωλικό και αυτά είναι κάτι που δεν συμβαδίζει με την ποιότητα και όλη την εικόνα της χρονιάς. Μπορεί να καταστραφείς σε δύο παιχνίδια και σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που δεν έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο από εμάς αλλά έδειξε μεγαλύτερη σοβαρότητα και μπήκε στα play offs».

Για το πόσο πολύ τον ήθελε ο ΟΦΗ:

«Αρχικά είναι πολύ βασικό να σε υπολογίζει και να σε θέλει ο προπονητής. Κάθε παίκτη τον ενδιαφέρει να σε σέβεται και αυτό το έχω βρει στον ΟΦΗ και η συμπεριφορά του προπονητή είναι ίδια προς όλους. Όσον αφορά την άμυνα, κάθε προσθήκη που θα γίνει, θα είναι για το καλό της ομάδας για να μην ξεχνάμε πως μας πάει μπροστά το σύνολο και όχι η ατομική εικόνα του καθενός».

Για τον στόχο της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα:

«Θεωρώ ότι στόχος είναι να μπούμε στην εξάδα, να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί και να είμαστε όλοι υγιείς. Καμία φορά το ξεχνάμε, επικεντρωνόμαστε σε άλλα πράγματα αλλά πρέπει να το θυμόμαστε και καλό είναι να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα της Ελλάδας γιατί έχει κουραστεί από κάποια πράγματα και να διατηρηθεί το επίπεδο του ποδοσφαίρου σε ψηλό επίπεδο».

Για το ενδεχόμενο να κληθεί στην Εθνική ομάδα:

«Σίγουρα, το επιδιώκω γιατί είναι τιμή για έναν παίκτη να φοράει το εθνόσημο και για μένα προσωπικά είναι το μεγαλύτερο. Τα παιδιά έκαναν τρομερή προσπάθεια σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια και να επιστρέψει η εθνική ομάδα στο επίπεδο που ήταν. Αυτή η γενιά έχει κουβαλήσει μια τεράστια ευθύνη και προσωπική φιλοδοξία είναι να βρεθώ στις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή».