«Μάχη» για τον υποβιβασμό με «χρώμα» ΠΑΟΚ

Το πλάνο που προωθεί ο ΠΑΟΚ και αναμένεται να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

«Μάχη» για τον υποβιβασμό με «χρώμα» ΠΑΟΚ

Η Τρίτη 21 Αυγούστου αναμένεται να είναι μέρα σημαντικών εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού κατά τη συνεδρίαση της ΕΠΟ θα συζητηθεί το θέμα του υποβιβασμού των ομάδων της Super League και της ανόδου από τη Football League.

Εκείνη την ημέρα η ΕΠΟ θα αποφασίσει στη Γενική Συνέλευση της μεταξύ άλλων και για το πόσες ομάδες θα πέσουν από τη Super League και πόσες θα ανέβουν από τη Football League. Η αρχική συμφωνία από την ημέρα που έπεσαν οι υπογραφές των ομάδων με την ΕΡΤ είναι να πέσουν τρεις ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ και να ανέβει μια από τη δεύτερη κατηγορία.

Αρχικά οι ομάδες δέχθηκαν την πρόταση, όπως και ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο έχει σημάνει συναγερμός στις μικρομεσαίες ομάδες αφού έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι προωθείται ένα σχέδιο με τις ευλογίες του ΠΑΟΚ το οποίο προβλέπει να πέσουν τέσσερις ομάδες της Super League και να ανέβουν δύο από τη Football league. Αυτό το σενάριο βρίσκει φυσικά σύμφωνες τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Το... παιχνίδι λοιπόν παίζεται στο θέμα των ομάδων - επιρροής. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού, οπότε αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πέσουν ομάδες στις οποίες δεν μπορεί να έχει «λόγο» και να ανέβουν περισσότερες ομάδες στις οποίες ασκεί επιρροή.

Άγνωστη παραμένει ακόμα η στάση του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και το πως θα κινηθούν σε περίπτωση που προκριθεί αυτό το πλάνο.