Για αυτό επέλεξε τον Χασάν ο Ολυμπιακός- Δείτε τον εν δράσει (vids)

Το fosonline.gr εξηγεί τους λόγους που ο Ολυμπιακός κατέληξε στην περίπτωση του Χασάν για την ενίσχυση στην επιθετική του «γραμμή».

Για αυτό επέλεξε τον Χασάν ο Ολυμπιακός- Δείτε τον εν δράσει (vids)

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αχμέτ Χασάν, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να βρίσκεται πλέον με το ένα... πόδι εκτός Πειραιά. Ο Αιγύπτιος φορ ποτέ δεν έφυγε από τη λίστα των «ερυθρολεύκων» για την ενίσχυση της επίθεσης τους, απλώς είχε οπισθοχωρήσει για ένα μικρό διάστημα πίσω από τους Σολδάνο και Φόντε. Παρόλα αυτά ο προπονητής της ομάδας, Πέντρο Μαρτίνς, επιθυμούσε «διακαώς» την απόκτηση του «Κούκα», καθώς τον γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή θητεία τους στην Ρίο Άβε.

Ο Χασάν είναι διαφορετικό στυλ επιθετικού από τον Μιγκέλ Γκερέρο τον οποίο και θα συμπληρώνει. Ο Ολυμπιακός ήθελε να προσθέσει στο ρόστερ του έναν «καθαρόαιμο» σέντερ φορ, ο οποίος θα γεμίζει την αντίπαλη περιοχή στα εγχώρια παιχνίδια, όπου οι αντίπαλοι του «δαφνοστεφανωμένου» συνηθίζουν να κλείνονται στην άμυνα.

Ο πρώην παίκτης της Μπράγκα διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση ενώ είναι «κίνδυνος-θάνατος» στις στημένες φάσεις, καθώς λόγω του ύψους του μπορεί να σκοράρει με μεγάλη άνεση χρησιμοποιώντας το κεφάλι. Ακόμη διακρίνεται για την ψυχραιμία του όταν βρίσκεται σε φάση τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, με τα πλασέ του να είναι υποδειγματικά.

Το ενδιαφέρον που είχαν επιδείξει στο παρελθόν ομάδες όπως η Μπενφίκα, η Σπόρτινγκ και η Γαλατασαράι, αποδεικνύουν την ποιότητα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των Πειραιωτών.

Ο ίδιος θέλει να «αναγεννηθεί» στον Ολυμπιακό, βρίσκοντας και πάλι τον καλό του αγωνιστικό εαυτό, με έναν προπονητή που γνωρίζει τις ικανότητες του και ξέρει πως να τον χρησιμοποιήσει. Από την άλλη, ο Χασάν αποτελεί προσωπικό «στοίχημα» του Μαρτίνς, καθώς ο Πορτογάλος περιμένει να δικαιωθεί για την επιλογή του.

Δείτε τον Χασάν εν δράσει: