«Ψηστήρι» Ολυμπιακού στον Θουμπιθαρέτα

Σε πρώτο πλάνο ο 60χρονος πρώην αθλητικός διευθυντής των Μπαρτσελόνα και Μαρσέιγ, Άντονι Θουμπιθαρέτα * Πάντοτε στη λίστα ο Σαμπατίνι * Υπάρχουν κι άλλοι με τους οποίους είναι σε ανοιχτή γραμμή ο πρωταθλητής Ελλάδας

«Ψηστήρι» Ολυμπιακού στον Θουμπιθαρέτα

Ο Ολυμπιακός, εκτός από τα μεταγραφικά του ζητήματα, ασχολείται έντονα τον τελευταίο καιρό και με το θέμα του αθλητικού διευθυντή, του ανθρώπου δηλαδή που θα είναι «για όλες τις δουλειές» στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ. Η περίπτωση του Μόργκαν Ντε Σάνκτις δεν προκρίθηκε από πλευράς Πειραιωτών, ενώ χθες το «ΦΩΣ» είχε αποκαλύψει ότι το φαβορί για το συγκεκριμένο πόστο είναι ένας Ισπανός με τον οποίο μιλάει το τελευταίο διάστημα. Τελικά το όνομα του Ισπανού διέρρευσε χθες. Πρόκειται για τον Άντονι Θουμπιθαρέτα. Οι συστάσεις είναι περιττές... Υπήρξε για μία οκταετία τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως και τα μέσα του 1990, ξεκίνησε από την Αλαβές, στη συνέχεια πέρασε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και ολοκλήρωσε την καριέρα του το 1998 στη Βαλένθια. Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν προσπαθεί να τον «ψήσει» γιατί αναζητάει γκολκίπερ. Τον θέλει για το «βαρύ» βιογραφικό του ως αθλητικού διευθυντή. Ο 60χρονος έχει θητεύσει σε Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο και Μαρσέιγ. Η τελευταία φορά που δούλεψε ως αθλητικός διευθυντής ήταν στους Μασσαλούς, αποχωρώντας από εκεί τον Μάιο του 2020. Ο λόγος που έφυγε είχε να κάνει με το χαμηλό μπάτζετ που του έδωσαν να διαχειριστεί, με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση με τη διοίκηση και να φύγει. Στη δε Μπαρτσελόνα κάθισε από το 2010 έως το 2015. Ήταν στην καλή εποχή των «μπλαουγκράνα», στην ομαδάρα που θαύμαζε ο κόσμος. Έφυγε, όμως, το 2015 λόγω της απόφασής του να αποκτήσει η Μπαρτσελόνα τον Τόμας Βερμάελεν από την Άρσεναλ, ο οποίος αποδείχθηκε «γυάλινος» λόγω σοβαρών τραυματισμών. Τουλάχιστον αυτή ήταν η «διαρροή» που έβγαζε η Μπαρτσελόνα το 2015 προς τους ρεπόρτερ της.

Μιλάει με Μεξικάνους, αλλά του κάνει «κλικ» ο Ολυμπιακός

Ο Θουμπιθαρέτα ξεκουράστηκε δύο χρόνια, απέρριψε αρκετές προτάσεις που είχε επειδή δεν τον ικανοποιούσαν τα πρότζεκτ και τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε συζητήσεις με τη μεξικανική Μοντερέι. Το μεγάλο του πρόβλημα για να πει το «ναι» στους Μεξικάνους έχει να κάνει με το ότι θα βρίσκεται μακριά από την Ευρώπη. Κάπου εκεί λοιπόν εμπλέκεται ο Ολυμπιακός. Σίγουρα οι Πειραιώτες δεν έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους, γιατί προφανώς ο Θουμπιθαρέτα θα έχει κι άλλες προσφορές στα χέρια του έχοντας προϋπηρεσία σε δύο ονόματα με βαριά Ιστορία, όπως η Μπαρτσελόνα και η Μαρσέιγ. Ο Βάσκος λοιπόν εμφανίζεται να συζητάει με τον Ολυμπιακό. Και για να κάθεται να συζητάει με τους πρωταθλητές Ελλάδας, πάει να πει ότι δεν τον αφήνει αδιάφορο το πρότζεκτ. Προσοχή όμως: πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση και γι’ αυτόν τον λόγο στο λιμάνι δεν λένε το παραμικρό. Μελετούν προσεκτικά τους αθλητικούς διευθυντές με τους οποίους είναι σε επαφές έτσι ώστε να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση. Από την άλλη, βεβαίως, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Θουμπιθαρέτα θα ήταν ένα «μπαμ» στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ. Μία πιθανή πρόσληψή του θα δημιουργούσε αίσθηση ακόμη και στην Ευρώπη.

Ο ρόλος-κλειδί του Βαλβέρδε

Ένα σημαντικό στοιχείο που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των επαφών του Ολυμπιακού με τον 60χρονο Ισπανό είναι το γεγονός ότι μπορεί από το πουθενά να εμφανιστεί και ο... Ερνέστο Βαλβέρδε! Ο «τσινγκούρι» έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Θουμπιθαρέτα. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο παλαίμαχος γκολκίπερ δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στα όσα θα του πουν από τον Ολυμπιακό. Θα ρωτήσει για τους «ερυθρόλευκους» και τον Βαλβέρδε.

Παραμένει στο κόλπο ο Σαμπατίνι, μιλάει και με άλλους

Ο Ολυμπιακός δεν έχει επαφές μόνο με τον Θουμπιθαρέτα. Ο 67χρονος Ιταλός Βάλτερ Σαμπατίνι εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα, με τους συμπατριώτες του να επιμένουν ότι μπορεί να το παίξει... δίπορτο. Να είναι δηλαδή και στη Νότιγχαμ και στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν στην ατζέντα τους κι άλλους αθλητικούς διευθυντές. Προχθές ο Καραπαπάς είπε ότι μιλούν και με ποδοσφαιράνθρωπο από τη Γερμανία. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, με τον Θουμπιθαρέτα φυσικά να είναι ο πολύ μεγάλος (και εξαιρετικά δύσκολος συνάμα) στόχος.