Λαλά - Σεμέδο - Ονιεκούρου: «Αγκάθια» εκατομμυρίων

Τα «βαριά» συμβόλαια που θέλει να βγάλει από πάνω του ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίηση του μεταγραφικού του σχεδιασμού * Λαλά, Ονιεκούρου και Σεμέδο είναι υποθέσεις που «καίνε» στο λιμάνι!

Λαλά - Σεμέδο - Ονιεκούρου: «Αγκάθια» εκατομμυρίων

Όπως έγραψε το ΦΩΣ, είναι λογικό η μεταγραφολογία να φουντώνει για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, πρόκειται για ένα κλαμπ που κάθε χρόνο έχει έντονη δραστηριότητα στο… πάρε - δώσε. Έτσι θα γίνει και φέτος το καλοκαίρι, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να ξέρουν καλά ποιες είναι οι ανάγκες τους. Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από τους «ερυθρόλευκους», πέρα από τα ραντεβού που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τους Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά. Ακόμη και εκεί, όμως, υπογραφές δεν έχουν πέσει.

Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία και θεωρούν πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους και όταν πρέπει οι βασικοί στόχοι θα είναι στη διάθεση του προπονητή. Με τον Πέδρο Μαρτίνς έχει υπάρξει επικοινωνία και είναι σε ανοιχτή γραμμή και το γεγονός πως δεν έχει γίνει κάποια κίνηση δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται με τα μεταγραφικά ζητήματά του. Ξέρουν στον Πειραιά ότι υπάρχουν ανάγκες και μάλιστα πολύ σημαντικές προκειμένου το ρόστερ του κλαμπ την επόμενη αγωνιστική περίοδο να είναι ακόμα καλύτερο από φέτος. Το θέμα των μεταγραφών, ωστόσο, δεν είναι και τόσο απλή ιστορία και υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν καταστάσεις και φυσικά την ενίσχυση του συλλόγου.

Το μεγάλο συμβόλαιο του Λαλά

Ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή έχει τρία σίγουρα «βαρίδια» που πρέπει να βγάλει από πάνω του. Τρεις ποδοσφαιριστές που δεν είναι στο πλάνο της τεχνικής ηγεσίας και προκαλούν πονοκέφαλο όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδιασμού. Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Δεν λέμε σε καμία περίπτωση πως αν δεν φύγουν παίκτες δεν θα έρθουν άλλοι. Λέμε, όμως, ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει πάνω του… βαρίδια και «βαριά» συμβόλαια που πρέπει να ξεφορτωθεί και ορισμένες φορές χρειάζονται και κινήσεις τακτικής για να συμβεί αυτό και φυσικά επηρεάζουν καταστάσεις.

Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι τρεις που θέλει να… βγάλει από πάνω του. Ο Κένι Λαλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, το κλαμπ έχει θέσει ως βασική του προτεραιότητα την απόκτηση δεξιού μπακ. Η ιστορία, όμως, δεν είναι και τόσο εύκολη. Ο Λαλά έχει συμβόλαιο 900 χιλιάδων ευρώ, το οποίο ολοκληρώνεται το 2023. Θεωρείται από τα «βαριά» συμβόλαια και φυσικά στον Πειραιά δεν θέλουν να τους μείνει ένας παίκτης με τόσα πολλά χρήματα, αλλά από την άλλη θέλουν να μειώσουν και τη χασούρα. Επομένως γίνεται αντιληπτό ότι το θέμα του δεξιού μπακ θέλει και λεπτούς χειρισμούς, διότι ο Λαλά ακόμη είναι στο ρόστερ και οι προτάσεις βρίσκονται στο επίπεδο των φημών.

Ο Σεμέδο και ο Ονιεκούρου

Ένα ακόμα πολύ μεγάλο συμβόλαιο είναι του Χένρι Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός εισπράττει περίπου 1,8 εκατ. ευρώ. Ούτε απέδωσε την περασμένη σεζόν σύμφωνα με τα χρήματα που παίρνει αλλά ούτε δικαίωσε και τις προσδοκίες. Και αυτός δύσκολα θα βρει θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν, αλλά για τον Ολυμπιακό είναι ένα ζήτημα να μπορέσει να… βγάλει από πάνω του αυτό το μεγάλο συμβόλαιο. Το ιδανικό θα ήταν να συμβεί αυτό άμεσα για να ξέρουν στο λιμάνι και πού βρίσκεται ο προϋπολογισμός τους, αλλά προς το παρόν μόνο φήμες υπάρχουν για τον Ονιεκούρου. Επίσης, μην ξεχνάμε πως στον Ολυμπιακό κόστισε κάτι παραπάνω από 4,5 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από τη Μονακό.

Το τρίτο μεγάλο… βαρίδι των πρωταθλητών είναι ο Ρούμπεν Σεμέδο. Πήγε δανεικός στην Πόρτο με την ελπίδα ότι κάτι θα έδειχνε και οι «δράκοι» θα τον κρατούσαν. Τελικά αυτό δεν έγινε και η Πόρτο δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς 5,5 εκατ. ευρώ. Ο Σεμέδο έχει συμβόλαιο που με τα μπόνους φτάνει στο 1,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό που συγκεντρώνεται για παίκτες που αυτήν τη στιγμή είναι εκτός πλάνων αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ και φυσικά παίζει τον ρόλο του και στο μεταγραφικό κομμάτι.

Φυσικά δεν έχουμε προσθέσει κι άλλους παίκτες σε αυτήν τη λίστα. Ο Πέπε είναι μία τέτοια περίπτωση, αφού και αυτός είναι εκτός πλάνων, ενώ και ο Λοβέρα δύσκολα θα βρει θέση. Στον Ολυμπιακό τούς «καίει» να βγάλουν από πάνω τους αυτά τα «βαριά» συμβόλαια και να απελευθερώσουν ένα σημαντικό κομμάτι του μπάτζετ. Προς το παρόν, όμως, πρόκειται για δύσκολες περιπτώσεις και παίκτες που είναι γνωστό πως βρίσκονται εκτός πλάνων.