Όταν η (ποδοσφαιρική) ζωή κύκλους κάνει

Πώς σχετίζεται ο Ολυμπιακός με την Ιταλία και την οικογένεια Μπιγκόν.. 

Όταν η (ποδοσφαιρική) ζωή κύκλους κάνει

Δεν είναι σπάνιο να συμβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο περιστατικά και αλλαγές σαν κι αυτές που θα διαβάσετε στις παρακάτω γραμμές.

Ο τελευταίος Ιταλός που εργάστηκε στον Ολυμπιακό σε τεχνικό ρόλο στην ελληνική ομάδα ήταν ο Αλμπέρτο Μπιγκόν λίγο πριν αρχίσει η ερυθρόλευκη κυριαρχία και παντοδυναμία εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Τώρα οι πρωταθλητές βρίσκονται σε πολύ στενή σχέση με τον Μόργκαν Ντε Σάνκτις με τον οποίο έχουν κάνει ως γνωστόν πολύ προχωρημένες επαφές για να αναλάβει σοβαρό πόστο στην εταιρεία.

Την ίδια ώρα με τον Ολυμπιακό (τη Νότιγχαμ) και τον Ντε Σάνκτις έχει εμπλακεί και το όνομα του πολύπειρου Ιταλού τεχνικού διευθυντή Βάλτερ Σαμπατίνι, ο οποίος είχε πάει στη διάρκεια της σεζόν στην καταδικασμένη Σαλερνιτάνα, έκανε δέκα μεταγραφές τον χειμώνα (!) και τελικά κατάφερε να την διατηρήσει στην Serie A.

Ο Σαμπατίνι που γενικά αλλάζει εύκολα ομάδες μετά την εξαετία του στην Ρόμα (2011-16), έχοντας κάνει δουλειά και σε διάφορες άλλες ηπείρους, έχει αποφασίσει ασχέτως με τον Ολυμπιακό να φύγει από την Σαλερνιτάνα. Και ποιός θα πάει εκεί στη θέση του; Ο Ρικάρντο Μπιγκόν! Ο 50χρονος πρώην αθλητικός διευθυντής της Μπολόνια, ο οποίος είναι στο τελικό στάδιο των επαφών με την Σαλερνιτάνα. Ναι, είναι ο γιός του Αλμπέρτο Μπιγκόν, από τον οποίο αρχίσαμε την ιστορία μας.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός είχε φέρει για δοκιμή τον εγγονό του Γκαλιάνι και τον είχε φέτος για προπονήσεις στη δεύτερη ομάδα, αλλά τελικά ο Γκαλιάνι πήρε από τον Ολυμπιακό τον Μοντέστο στη Μόντσα...