Αρέσει πολύ στον Ολυμπιακό ο Λάριν

Ο 27χρονος Καναδός που έχει μείνει ελεύθερος είναι στην τελική λίστα του Ολυμπιακού με τους εξτρέμ * Ποιες οι δυσκολίες και το όπλο των πρωταθλητών για να τον πείσουν * Τι περιμένει ο παίκτης που χθες έπαιξε με την εθνική του ομάδα * Γιατί τον έχουν ξεχωρίσει οι Πειραιώτες.

Αρέσει πολύ στον Ολυμπιακό ο Λάριν

Το «ΦΩΣ» αποκάλυψε χθες την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τον Κάιλ Λάριν. Οι πληροφορίες από την Τουρκία ήταν συγκεκριμένες και σύμφωνα με αυτές ο Ολυμπιακός δεν ξέχασε ποτέ τον Καναδό εξτρέμ της Μπεσίκτας. Παρακολουθούσε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του και από τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι θα έρθει σε ρήξη περίμενε στη γωνία.

Όπως γράψαμε από χθες, ο παίκτης τα έχει μαζέψει και έχει φύγει από την Κωνσταντινούπολη. Άδειασε το σπίτι του, πήρε τα πράγματά του από τα αποδυτήρια της Μπεσίκτας και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται με την εθνική ομάδα της πατρίδας του και χθες έπαιξε στο φιλικό του Καναδά με τον Παναμά.

Ο ποδοσφαιριστής δεν βιάζεται να πάρει τις αποφάσεις του, αλλά από την άλλη δεν σκοπεύει να μείνει για πολύ καιρό χωρίς ομάδα. Αυτήν τη στιγμή, όμως, έχει επικεντρωθεί στην Εθνική του, αλλά ενημερώνεται για τις προτάσεις που φτάνουν από ομάδες. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι στην ομάδα που θα πάει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και φυσικά να παίζει σε υψηλό επίπεδο.

Η Πρέμιερ Λιγκ και το δέλεαρ του Ολυμπιακού

Τι ισχύει, όμως, με τον Ολυμπιακό και τον Λάριν; Είναι μία περίπτωση που απασχολεί τους πρωταθλητές Ελλάδας εδώ και δύο χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» όπως συνηθίζουν να κάνουν με όλες τις μεταγραφικές τους υποθέσεις τηρούν σιγή ιχθύος και για το ζήτημα του Λάριν. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο ποδοσφαιριστής αρέσει και μάλιστα πολύ στους πρωταθλητές Ελλάδας. Έχει σχηματιστεί μία τελική λίστα με εξτρέμ και το όνομα του 27χρονου είναι μέσα σε αυτήν. Είναι η λίστα με τους παίκτες που θα κάνει κίνηση ο Ολυμπιακός για να τους αποκτήσει. Και ο Κάιλ Λάριν είναι σε αυτήν και σε περίοπτη θέση όπως αναφέρουν πηγές.

Το θέμα είναι πόσο εφικτή είναι αυτή η περίπτωση. Ο Ολυμπιακός έχει το σημαντικό πλεονέκτημα και δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το έκανε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με την Μπεσίκτας και θέλει να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο. Το θεωρεί πολύ σημαντικό για την καριέρα του. Δεν έχει κρύψει ότι είναι όνειρό του η Πρέμιερ Λιγκ, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει πρόταση από βρετανική ομάδα. Βέβαια υπάρχουν πηγές που αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες να χτυπήσει την πόρτα του ομάδα από την Αγγλία.

Το συμβόλαιο

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, τον θέλει και μάλιστα πολύ. Χθες στην Τουρκία μιλούσαν και για συμφωνία, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε και δεν φαίνεται να ισχύει. Εδώ, όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε πως η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη, παρά το γεγονός ότι ο παίκτης έχει μείνει ελεύθερος από την Μπεσίκτας. Ο Λάριν ζήτησε από την τουρκική ομάδα 2 εκατ. ευρώ και έφυγε όταν εκείνη του προσέφερε 1,7. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιο που απαιτεί ο ποδοσφαιριστής ξεπερνάει και τα 2 εκατ. ευρώ που ζήτησε από την Μπεσίκτας. Εκεί είναι και όλο το κλειδί και πόσο θα πέσει για να μπορέσει να υπάρξει συμφωνία με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι ότι ο ποδοσφαιριστής αρέσει στον Ολυμπιακό και ότι βρίσκεται στην τελική του λίστα με τους εξτρέμ. Το οικονομικό είναι ένα ζήτημα, αλλά θα φανεί τις προσεχείς μέρες τι διάθεση υπάρχει από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ