Μπακογιάννης: «Δημοπρατούμε το γήπεδο - Μέσα στην χρονιά μπουλντόζες στον Βοτανικό»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την πίστη του ότι τα έργα στον χώρο του Βοτανικού για την ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού θα ξεκινήσουν μέσα στο 2022.

Μπακογιάννης: «Δημοπρατούμε το γήπεδο - Μέσα στην χρονιά μπουλντόζες στον Βοτανικό»

Ταχύτατα προχωρούν οι διαδικασίες για την διπλή ανάπλαση και την ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι είναι όλα έτοιμα για την δημοπράτηση του έργου και κατ’ επέκταση ότι στον χώρο του Βοτανικού θα μπουν οι μπουλντόζες για να ξεκινήσουν τις εργασίες μέσα στο έτος, νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

«Έχουμε υπογράψει με όλους τους φορείς κι είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το γήπεδο, κάτι που θα το δείτε μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Θα δείτε νωρίτερα του προβλεπόμενου μπουλντόζες στον Βοτανικό και εννοώ μέσα στο 2022, για τις πρόδρομες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν. Πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά όλα τα χρονοδιαγράμματα για να έχουμε έτοιμο το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα όπως έχουμε δεσμευτεί το 2026», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και συνέχισε:


«Όπως όλοι γνωρίζετε είναι ένα υπερτοπικό έργο. Η Διπλή Ανάπλαση προβλέπει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου και μέσα στην πόλη μια νέα πόλη σε μια περιοχή που ήταν ξεχασμένη και θα την αναμορφώσουμε. Εκεί θα δημιουργηθούν οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και όταν όλα είναι έτοιμα θα πέσει το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου και στη θέση του θα δούμε ένα πάρκο γεμάτο πράσινο», κατέληξε.