O Ολυμπιακός «ψάχνεται» στην υποβιβασμένη Σεντ Ετιέν

Ο υποβιβασμός της γαλλικής ομάδας δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις * Οι παίκτες που τον ενδιαφέρουν και τι ισχύει για τον καθένα μετά την αποτυχία των «στεφανουά» να μείνουν στη μεγάλη κατηγορία

O Ολυμπιακός «ψάχνεται» στην υποβιβασμένη Σεντ Ετιέν

Οπως γράφτηκε στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ, ο μεταγραφικός μηχανισμός του Ολυμπιακού έχει ενεργοποιηθεί και εξετάζει όλες τις περιπτώσεις, αναζητώντας παράλληλα και ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Τα πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν και από εδώ και στο εξής θα αρχίσουν να παίρνουν τον δρόμο τους και τα μεταγραφικά ζητήματα. Πλέον και οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι ζητούν και παράλληλα ανοίγουν και νέες ευκαιρίες. Στον Ολυμπιακό είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στη Σεντ Ετιέν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στους «στεφανουά» που τους έχουν απασχολήσει στο παρελθόν και για τους οποίους υπάρχει ακόμη εξαιρετική άποψη.

Ο υποβιβασμός της Σεντ Ετιέν δημιουργεί νέα δεδομένα στο μεταγραφικό παζάρι και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν μένει αμέτοχος. Υπάρχουν ευκαιρίες και ποδοσφαιριστές αξίας που είτε μένουν ελεύθεροι είτε δεν θέλουν να ακολουθήσουν το κλαμπ στη δεύτερη κατηγορία. Μετά την ήττα από την Οσέρ σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια και το κλίμα για όλους τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ βαρύ. Η επόμενη μέρα βρίσκει τη Σεντ Ετιέν να είναι σε αναζήτηση προπονητή. Παράλληλα, τα ρεπορτάζ από τη Γαλλία στέκονται και στις αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ. Σύμφωνα με τους Γάλλους, αναμένεται να είναι σαρωτικές οι αλλαγές και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές θα αποτελέσουν παρελθόν.

Ο δύσκολος και περιζήτητος Μπουανγκά

Ας δούμε μία μία τις περιπτώσεις που αρέσουν στον Ολυμπιακό και σε ποια φάση βρίσκονται αυτήν τη στιγμή μετά τον υποβιβασμό της ομάδας. Ξεκινάμε από τον Ντενίς Μπουανγκά, ο οποίος είναι παίκτης που έχουν βάλει στο… στόχαστρό τους οι Πειραιώτες εδώ και αρκετό καιρό. Ο Γκαμπονέζος εξτρέμ φέτος έκανε 37 συμμετοχές με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν έχοντας σκοράρει εννιά φορές και έχοντας δώσει έξι ασίστ. Είναι παίκτης που έχει απασχολήσει τον Ολυμπιακό και μάλιστα υπάρχει εξαιρετική άποψη για την αξία του. Ο 27χρονος άσος έχει συμβόλαιο με τη Σεντ Ετιέν έως το 2023. Θεωρείται δεδομένο στη Γαλλία ότι θα αποχωρήσει, αφού ο παίκτης δεν θέλει να παίξει στη δεύτερη κατηγορία. Θέλει να αναζητήσει αλλού την τύχη του, ενώ και η Σεντ Ετιέν που βρίσκεται σε δύσκολη θέση θεωρεί πως από αυτόν μπορεί να βάλει στο ταμείο της κάποια χρήματα. Ο Μπουανγκά, όμως, δεν είναι απλή υπόθεση, αφού ήδη για την περίπτωσή του έχουν ασχοληθεί σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες. Συγκεκριμένα, οι Λιλ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Γκλάντμπαχ είναι μόνο κάποιες από αυτές που σε πρώτη φάση έχουν το όνομά του στις λίστες τους. Εάν δηλαδή ο Ολυμπιακός αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτησή του, θα κληθεί να κοντράρει μεγάλα κλαμπ. Παραμένει, ωστόσο, ένας ποδοσφαιριστής που το όνομά του έχει περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού.

Οι ελεύθεροι Μπουντεμπούζ και Τράουκο

Οι άλλες δύο περιπτώσεις που βρίσκονται στο… μικροσκόπιο των πρωταθλητών Ελλάδας είναι σαφώς πιο εύκολες. Το όνομα του Ριάντ Μπουντεμπούζ επίσης έχει πέσει στο τραπέζι και η απόφαση των αρμοδίων της Σεντ Ετιέν είναι ειλημμένη σύμφωνα με τις χθεσινές πληροφορίες που έρχονταν από τη Γαλλία. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και δεν υπάρχει περίπτωση να ανανεωθεί. Ο Μπουντεμπούζ είναι ο άνθρωπος που έχασε και το πέναλτι στον τελικό με την Οσέρ και το κλίμα για αυτόν είναι ακόμα πιο βαρύ. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός μένει ελεύθερος, ενώ φέτος έκανε 33 συμμετοχές με 4 γκολ και 5 ασίστ. Μπορεί να δώσει λύσεις και στα άκρα της επίθεσης και θεωρείται ένας ποδοσφαιριστής με πείρα και από τη στιγμή που μένει ελεύθερος είναι λογικό να μην αφήνει αδιάφορο το κλαμπ.

Η άλλη περίπτωση είναι ο Μιγκέλ Τράουκο. Πριν από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από την απόκτηση του Περουβιανού μπακ, αλλά στο τέλος δεν τα βρήκε με τη Σεντ Ετιέν. Πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο 28χρονος αριστερός μπακ μένει ελεύθερος και οι «στεφανουά» δεν πρόκειται να του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Το όνομά του είναι στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν από το κλαμπ μετά τον υποβιβασμό. Ο Τράουκο είναι διεθνής με το Περού και είναι παίκτης που έχει ζήτηση. Στον Ολυμπιακό είχαν ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την περίπτωσή του και το φετινό καλοκαίρι οι πρωταθλητές θέλουν να αποκτήσουν ακόμα έναν αριστερό μπακ. Η περίπτωση του Τράουκο μοιάζει ιδανική από τη στιγμή που μένει και ελεύθερος από τη Σεντ Ετιέν.