Λεμονής για Μητροπάνο: «Σημάδεψε γενιές με την όμορφη φωνή του και με την ψυχή του»

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου στεκόμενος στην φωνή και την ψυχή του αξέχαστου ερμηνευτή.

Λεμονής για Μητροπάνο: «Σημάδεψε γενιές με την όμορφη φωνή του και με την ψυχή του»

Δέκα χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου και ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, μίλησε για τον σπουδαίο ερμηνευτή με αφορμή την συναυλία που οργανώθηκε προς τιμήν του από την ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Τάκης Λεμονής στάθηκε στη φωνή και την ψυχή του Δημήτρη Μητροπάνου, που σημάδεψαν γενιές, ενώ αναφέρθηκε και στη μεταξύ τους γνωριμία μέσω του Ολυμπιακού.

Η δήλωση του Τάκη Λεμονή:

«Μιλάμε για έναν τραγουδιστή που έχει σημαδέψει τη δικιά μας γενιά, με τα τραγούδια του μ' αυτήν την ιδιαίτερη και όμορφη φωνή του. Τον γνώρισα όταν ήμουν νέος. Ήταν οπαδός του Ολυμπιακού. Ο Δ. Μητροπάνος ήταν κάτι το ξεχωριστό, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για όλον τον κόσμο.

Όταν ξεκίνησα το 1978 στον Ολυμπιακό, ξέραμε τα αισθήματά του, ότι ερχόταν στο γήπεδο. Χαρακτηριστικά θυμάμαι μια μέρα μετά από έναν αγώνα, όταν είχε τελειώσει, ο Δημήτρης ήταν πολύ φίλος με τον Παναγιώτη Κελεσίδη (σ.σ. τότε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού), κάνανε παρέα. Τον περίμενε στο πάρκιγνκ του ''Γ. Καραϊσκάκης'' οπότε εκεί ήτανε η πρώτη μας γνωριμία. Με αγκάλιασε, ήταν ένας πολύ ωραίος άνθρωπος. Εγώ ήμουν στα ξεκινήματά μου και μου έδωσε συμβουλές ότι πρέπει να προσέξω, ότι έχω ταλέντο... Τα θυμάμαι όλα αυτά. Ήταν πραγματικά ένας πολύ όμορφος άνθρωπος.

Ο Δημήτρης έγινε αγαπημένος τραγουδιστής των Ελλήνων όχι μόνο για την πολύ όμορφη και ιδιαίτερη φωνή του αλλά και γι' αυτό που έβγαζε, την ψυχή. Είναι μία πολύ ωραία πρωτοβουλία. Αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί εμείς θυμόμαστε αλλά έρχεται και μια γενιά πίσω μας και παραπίσω μας, που θα πρέπει όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους γνωρίσει καλά και να καταλάβει πόσο μεγάλο έργο έχει κάνει ο κάθε άνθρωπος στον τομέα του
».