Υπόθεση Σεμέδο: Από τον Γενάρη φάνηκαν οι... απολύτως προβλέψιμες προθέσεις της Πόρτο

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός ότι η Πόρτο επιχείρησε να μειώσει την αξία του Ρούμπεν Σεμέδο στο β’ μισό της σεζόν, έτσι ώστε να τον πάρει κοψοχρονιά από τον Ολυμπιακό.

Υπόθεση Σεμέδο: Από τον Γενάρη φάνηκαν οι... απολύτως προβλέψιμες προθέσεις της Πόρτο

Η Πόρτο έχει το δικό της μπάτζετ. Και ο Ολυμπιακός το δικό του. Κάθε σύλλογος θα κοιτάξει το καλύτερο «deal» για το συμφέρον του δικού του «μαγαζιού». Δικαίωμα της Πόρτο είναι να θέλει να πάρει κοψοχρονιά τον Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά και δικαίωμα του Ολυμπιακού είναι να έχει κάποιες αξιώσεις.

Εμείς θα επιχειρήσουμε να παραθέσουμε κάποια χειροπιαστά γεγονότα, έτσι ώστε να αντιληφθείτε άπαντες για ποιο λόγο οι «δράκοι» έχουν ως στόχο να πάρουν με ψίχουλα τον Σεμέδο.

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί η πρόθεση των Πορτογάλων να μην βγάλουν έναν σκασμό λεφτά από τα ταμεία τους.

Από τον Γενάρη «φώναζε» ότι είχαν ξεκάθαρες προθέσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούσαν να τον αγοράσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το γεγονός ότι ο Σεμέδο αποτελούσε «ξένο σώμα» για τον Ολυμπιακό, αυτομάτως αποτέλεσε ένα «όπλο» για την Πόρτο στις διαπραγματεύσεις της, έτσι ώστε να της κοστίσει όσο το δυνατόν λιγότερο στο «πορτοφόλι» της.

Από τον Γενάρη ήθελε να τον πουλήσει ο Ολυμπιακός, αλλά η Πόρτο βλέποντας την «κάψα» των Πειραιωτών να τον δώσουν, κατάφεραν την τελευταία μέρα του μήνα να τον πάρουν δανεικό χωρίς υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Πήγε ουσιαστικά η Πόρτο την υπόθεση στα μέτρα που ήθελε εκείνη...

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν μπήκε υποχρεωτική οψιόν, όλα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες ήταν απολύτως προβλέψιμα.

Η πρόθεση της Πόρτο ήταν ξεκάθαρη. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο βλέποντας τον Σεμέδο με παραπανίσια κιλά, βρήκε το πρώτο πάτημα για να αρχίσει να τον... εξαφανίζει σταδιακά από την πρώτη ομάδα.

Μάλλον είχαν... τσίμπλες στα μάτια όσοι δεν έβλεπαν ότι από τον Φεβρουάριο η Πόρτο είχε σκοπό να συζητούσε το καλοκαίρι από μηδενική βάση για την αγορά του Σεμέδο. Κι αυτό, γιατί οι πρωταθλητές Πορτογαλίας που είναι «μανούλες» στο να «κατεβάζουν» και να «ανεβάζουν» τις μετοχές ποδοσφαιριστών, έχοντας κατά νου την «κάψα» του Ολυμπιακού να απεμπλακεί από τον Σεμέδο, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να του μειώσουν την χρηματιστηριακή του αξία.

Οι «δράκοι» προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα ότι «πιο πολύ καίγεται ο Ολυμπιακός να απεμπλακεί από τον Σεμέδο παρά καιγόμαστε εμείς να τον αγοράσουμε». Αν το δούμε εντελώς ψυχρά, η Πόρτο μπορεί εύκολα να βγει στην αγορά και να βρει έναν άλλον στόπερ αντί για τον Σεμέδο. Ο Ολυμπιακός μπορεί σήμερα να βρει πρόταση από άλλη ομάδα (πλην Πόρτο) για τον Σεμέδο; Εκεί «πάτησε» τον Γενάρη η πορτογαλική ομάδα και εκεί θα «πατήσει» και το καλοκαίρι για να φέρει την υπόθεση στα δικά της μέτρα, επιχειρώντας να μεταφέρει την πίεση στους Πειραιώτες, οι οποίοι φυσικά θα είναι σκληρή διαπραγματεύσεις όπως πάντα!

Μην σας προξενήσει εντύπωση αν αύριο-μεθαύριο βγουν ρεπορτάζ από την Πορτογαλία (σ.σ. για την ακρίβεια, να είστε σίγουροι ότι θα βγουν), τα οποία θα αναφέρουν ότι οι «δράκοι» δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να περιμένουν έως τις 31 Αυγούστου, όπως περίμεναν και έως τις 31 Ιανουαρίου αποκτώντας τον τελικά με δανεισμό.

Αν καταλαβαίνουμε καλά απ’ όλα όσα μας λένε οι Ίβηρες, η Πόρτο δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να περιμένει έως την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Συν τοις άλλοις, αυτό που ισχυρίζονται είναι, ότι αν ο Ολυμπιακός επιμείνει στις απαιτήσεις του, τότε η Πόρτο θα βάλει σε εφαρμογή το «Plan B» για να στραφεί σε άλλη λύση ακόμα και στις 31 Αυγούστου.

Το τί θα κάνει ο Ολυμπιακός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Είναι υποχρεωμένος να βρει μία άλλη... Πόρτο για να παραχωρήσει τον Σεμέδο. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι ότι με τη χρονιά που έχει κάνει φέτος ο Σεμέδο, πόσο εύκολο είναι να βρεθεί μία άλλη Πόρτο;

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο Σεμέδο δεν θα μείνει στον Πειραιά. Είτε πηγαίνοντας στην Πόρτο, είτε κάπου αλλού.