Ολυμπιακός: Από τις ΗΠΑ μέχρι τη Ν. Κορέα οι διεθνείς του!

Πέραν των Σισέ, Κούντε, Αγκιμπού που θα κάνουν ταξίδια στην Αφρική, υπάρχουν και ακόμη πιο... μακρινά για διεθνείς του Ολυμπιακού, όπως ο Γκάρι και ο Χασάν. Σε φιλικά... τρέλας!

Ολυμπιακός: Από τις ΗΠΑ μέχρι τη Ν. Κορέα οι διεθνείς του!

Το «παράθυρο» με τις εθνικές ομάδες πάντοτε δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον Ολυμπιακό, αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί. Και δεν είναι εύκολο οι παίκτες να αποφεύγουν τις κλήσεις, εδώ ο Μαντί μια φορά δεν πήγε στην Γουινέα επειδή είχε ενοχλήσεις και από τότε δεν τον κάλεσαν ξανά.

Τώρα αρχές Ιουνίου πάλι οι μισοί παίκτες του Ολυμπιακού αντί να ξεκουραστούν κάπως από την επίπονη σεζόν και να «γεμίσουν μπαταρίες» για την επόμενη, θα δώσουν άλλοι τρία, άλλοι τέσσερα ματς στο πρώτο δεκαπενθήμερο. Και αμέσως μετά θα πρέπει να πάνε στην Αυστρία για την προετοιμασία του συλλόγου τους ώστε να είναι έτοιμοι για τα προκριματικά του Champions League. Ό,τι και να πει ή να... ξαναπεί κανείς είναι λίγο.

Υπάρχουν και ορισμένα απίθανα. Δε λέω για τα δύσκολα ταξίδια στην Αφρική κάποιων παικτών και για παιχνίδια σε γήπεδα σχεδόν χωρίς χόρτο. Ο Κούντε π.χ. θα πάει από την πρωτεύουσα του Καμερούν σε μία άλλη πόλη (Ντουάλα) για προπονήσεις και μετά θα ταξιδέψει στην Τανζανία όπου θα γίνει ο αγώνας με το Μπουρουντί. Άντε βγάλε άκρη.

Όμως τα χειρότερα είναι άλλα. Η ομοσπονδία του Πράσινου Ακρωτηρίου, λέει, έκλεισε φιλικό με το Εκουαδόρ στις ΗΠΑ (στο Μαϊάμι) για τις 11 Ιουνίου! Κι ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει κληθεί για τα επίσημα ματς που προηγούνται, άρα λογικά θα πρέπει να πάει και στην Αμερική.

Η δε Αίγυπτος που άλλαξε προπονητή και κάλεσε ξανά τον Αχμέντ Χασάν, θα δώσει ματς με την Γουινέα (του Αγκιμπού) και άλλο ένα για το αφρικανικό Κύπελλο Εθνών και μετά θα πάει στη... Ν. Κορέα για φιλικό.

Και μετά καθόμαστε και ψάχνουμε γιατί δεν υπάρχει καλός ρυθμός και απόδοση με διάρκεια στη σεζόν. Όλα παίζουν ρόλο και έχουν κάποιο νόημα, αλλά οι σύλλογοι σε τί φταίνε;