Ολυμπιακός: Ήρθε η ώρα της μεταγραφής του Σισέ ή όχι;

Ο Παπέ Σισέ ξεκίνησε τη σεζόν ως ο «βράχος» του Ολυμπιακού στην οπισθοφυλακή, αλλά μετά το Κόπα Άφρικα έριχνε την έντασή του. Και το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Τον πουλάς ή όχι;

Ολυμπιακός: Ήρθε η ώρα της μεταγραφής του Σισέ ή όχι;

Από τη στιγμή που ακόμα δεν είμαστε σε θέση να πούμε με σιγουριά ποιος δεξιός μπακ θα πιάσει λιμάνι ή ποιος εξτρέμ θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα, ας πιάσουμε μία κουβέντα για τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα παραμείνουν κιόλας.

Όχι φυσικά επειδή είναι... Ονιεκούρου και δεν υπολογίζονται, αλλά επειδή μπορεί να έρθουν προτάσεις. Προτάσεις που ο Ολυμπιακός θα μπει στη διαδικασία να τις συζητήσει.

Ο Παπέ Σισέ έκανε την καλύτερή του χρονιά απ’ όλες τις απόψεις. Πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, «βράχος» της ερυθρόλευκης άμυνας για πολύ μεγάλο διάστημα, κατάκτηση του Κόπα Άφρικα με την Σενεγάλη και πρόκριση με την Εθνική του στο Μουντιάλ του Κατάρ. Πολύ λογικό λοιπόν να έρθει μία ομάδα και να καταθέσει μία πρόταση στον Ολυμπιακό με οκταψήφιο νούμερο.

Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι το εξής: Τον πουλάς ή όχι;

Ο Σισέ έχει πολλά θετικά στοιχεία ως ποδοσφαιριστής, αλλά και τα... χούγια του που τον ακολουθούν από την πρώτη του σεζόν στον Πειραιά. Όταν νιώθει ότι είναι «καβάλα στ’ άλογο» και δεν τον κουνάει κανένας από την ενδεκάδα, τότε από τον υπερβολικό ενθουσιασμό του ή από την υπέρμετρη εμπιστοσύνη που έχει στα πόδια του, ενεργεί ορισμένες φορές δίχως την απαιτούμενη ωριμότητα. Το είδαμε λοιπόν και φέτος, καθώς μετά το Κόπα Άφρικα έριξε την έντασή του και εμφάνισε «παιδικές ασθένειες» του παρελθόντος. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, όχι στον βαθμό που τις βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Έκανε τα επιπόλαια λάθη του, αλλά όχι όπως στο παρελθόν. Απλώς, έκανε λάθη που μπορούσε να αποφύγει...

Τον πουλάς λοιπόν ή όχι; Ο Σισέ προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν σε γενικές γραμμές, με όλα τα καλά και τα στραβά της.

Τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 27 του. Επίσης, αν έρθει μία πρόταση οκταψήφια (12+ εκ. Ευρώ), τότε ναι, θα μπορούσε να πέσει στο τραπέζι το θέμα της πώλησής του. Ωστόσο, θα πρέπει να φύγει με την προϋπόθεση ότι θα αντικατασταθεί. Και δεν εννοούμε να αντικατασταθεί με τον Μπα. Πώς θα βρεθεί ο διάδοχος; Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται αδρά για την συγκεκριμένη δουλειά.

Εμείς αυτό που πιστεύουμε διαχρονικά για όλους τους παίκτες, είναι ότι όταν ένας ποδοσφαιριστής φτάνει στο πικ της καριέρας του, τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να φθείρεται όσο μένει στην ίδια ομάδα (βλέπε Μαντί Καμαρά).

Δεν λέμε ότι θα συμβεί 100% με τον Σισέ, αλλά υπάρχει μία πιθανότητα που δεν μπορείς να την παραβλέψεις, βάσει των όσων μας έχει διδάξει η ιστορία. Μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο Σισέ υπήρξε το 2018-19 από τις βασικές μονάδες και από χρόνο σε χρόνο έπαιζε και λιγότερο, με αποτέλεσμα να φύγει δανεικός στη Σεντ Ετιέν.

Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη: Ουδείς αναντικατάστατος και ειδικά αν έρθει μία προσφορά 12+ εκ. ευρώ... Απλώς, ο αντικαταστάτης θα πρέπει να περάσει από κόσκινο για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα του ρίσκου.