ΑΕΚ: Ο Πινέδα συμφώνησε ν' αφήσει την Θέλτα κατά πληροφορίες!

Δημοσιεύματα σε Μεξικό και Ισπανία θέλουν τον Ορμπελίν Πινέδα, που ενδιαφέρει την ΑΕΚ (λόγω Αλμέιδα), να έχει συμφωνήσει ν' αποχωρήσει από την Θέλτα.

ΑΕΚ: Ο Πινέδα συμφώνησε ν' αφήσει την Θέλτα κατά πληροφορίες!

​Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση του Ορμπελίν Πινέδα στην ΑΕΚ.

Ο 26χρονος Μεξικανός μέσος φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ισπανία και την πατρίδα του, να συμφώνησε να αποχωρήσει από τη Θέλτα, γεγονός που διευκολύνει την απόκτηση του από την «Ένωση».

Ο παίκτης που βρίσκεται στη λίστα του Ματίας Αλμέιδα για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ, αφού ο νέος τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» επιθυμεί να συνεργαστεί, εκ νέου, μαζί του (η πρώτη φορά ήταν στην Τσίβας Γκουανταλαχάρα τη διετία 2016-18).

Ο Μεξικανός αγωνίστηκε μόλις επτά φορές στο Ισπανικό πρωτάθλημα με τους Γαλιθιάνους και πριν ενσωματωθεί στην Εθνική του μίλησε με τον τεχνικό της ομάδας του Βίγκο, Εντουάρντο Κουντέτ.

Εκείνος του είπε ότι δεν τον υπολογίζει και συμφώνησαν ν' αποχωρήσει.

Κατά τις ίδιες πηγές μόνο η ΑΕΚ τον «κυνηγά» και θέλει τον δανεισμό του.

Ο Πινέδα έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Κερέταρο, με τη Τσίβας να τον αποκτά τον Ιανουάριο του 2016. Εκεί έμεινε για τρία χρόνια, μέχρι να συνεχίσει στην Κρους Αζούλ, η οποία τον έκανε δικό της αντί περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Ιανουάριο έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του και για πρώτη φορά αγωνίστηκε εκτός Μεξικού, καθώς αποκτήθηκε από τη Θέλτα ως ελεύθερος.