Ο Ολυμπιακός και οι σέντερ φορ της νέας χρονιάς

Οι σέντερ φορ που θα έχει ο Ολυμπιακός στη νέα σεζόν είναι σαφώς προτεραιότητα, όχι μόνο σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα. Χρειάζεται και τρίτος πίσω από τους όποιους Ελ Αραμπί και Τικίνιο ή και τους ίδιους. 

Ο Ολυμπιακός και οι σέντερ φορ της νέας χρονιάς

Το θέμα σέντερ φορ είναι το πρωταρχικό που απασχολεί τον Ολυμπιακό ενόψει της νέας περιόδου, με την πρόταση ανανέωσης στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, την υπόθεση Τικίνιο που έχει θαυμαστές στην Πορτογαλία και στην Βραζιλία, την επιστροφή του Χασάν από την Τουρκία και την προσπάθεια για τον Ζάχαβι που έμεινε ελεύθερος από την PSV. Πιθανώς υπάρχουν κι άλλοι στόχοι ή θα χρειαστεί να υπάρξουν στην πορεία και αναλόγως με τις εξελίξεις.

Αυτό που είναι βέβαιο και σίγουρα έχει στο μυαλό του τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού αφορά όχι μόνο στην ποιοτική, αλλά και στην ποσοτική ενίσχυση των σέντερ φορ του ρόστερ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού βασίστηκε στη σεζόν που τελείωσε σε δύο κλασικούς επιθετικούς κορυφής, τον Ελ Αραμπί και τον Τικίνιο. Πήρε από αυτούς ουκ ολίγα γκολ, σχεδόν σαράντα. Η διαχείριση ήταν σχεδόν προγραμματισμένη, με τον Μαροκινό να έχει 51 ματς και τον Βραζιλιάνο 47, με περίπου πεντακόσια λεπτά περισσότερα για τον Ελ Αραμπί κι αυτό γιατί ο Τικίνιο είχε τον τραυματισμό του καλοκαιριού και την επέμβαση στον ώμο που τον άφησε για αρκετό καιρό εκτός δράσης. Στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού είδαμε αρκετές φορές και τον Μασούρα σε ρόλο δεύτερου κυνηγού σε πολλά ματς, με τον Έλληνα διεθνή να έχει επίσης ικανοποιητικό απολογισμό.

Ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς ήταν κατά μία έννοια τυχεροί που οι Ελ Αραμπί και Τικίνιο δεν έβγαλαν κάποιο σοβαρό θέμα στη διάρκεια της σεζόν, από τον Σεπτέμβρη έως τον Μάη. Θεωρητικά ο Ολυμπιακός είχε ως εναλλακτικές επιλογές εάν χρειαζόταν, τον Αλγκασίμ Μπα και τον Δημήτρη Πινακά που έμειναν στη δεύτερη ομάδα. Το λογικό είναι να πορευτεί φέτος η ομάδα και με μία τρίτη δυνατή επιλογή στο ρόστερ πίσω από τους δύο βασικούς στράικερ. Δεν είναι απλό ούτε εύκολο, κυρίως γιατί τέτοιοι κυνηγοί (τύπου Κάιπερς) θα θέλουν και να έχουν μεγαλύτερη εγγυημένη συμμετοχή. Όμως μια λύση απαιτείται σε αυτό το ζήτημα ώστε με τόσα πολλά παιχνίδια και με πιθανότητα κόπωσης ή προβλημάτων, η ομάδα να είναι πάντα καλυμμένη.