Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Αχμέντ Χασάν και τα ερωτηματικά για το μέλλον του

Ο Αχμέντ Χασάν θα γυρίσει στον Ολυμπιακό για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, αλλά δεν έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στο 100% ως προς την παραμονή του στο ρόστερ

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Αχμέντ Χασάν και τα ερωτηματικά για το μέλλον του

Το γεγονός ότι ένας ποδοσφαιριστής συμμετέχει στο βασικό στάδιο προετοιμασίας μίας ομάδας, δεν του εξασφαλίζει αυτόματα και την παρουσία του στο ρόστερ έως το τέλος της σεζόν. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Η περίπτωση του Αχμέντ Χασάν είναι ενδεικτική... Ο Αιγύπτιος ολοκλήρωσε τον δανεισμό του στην Κόνιασπορ, η οποία δεν επιθυμούσε να τον αγοράσει από τον Ολυμπιακό. Για δανεισμό μπορεί να το ξανασυζητούσε.

Κατά συνέπεια, ο Χασάν από τη στιγμή που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, θα πρέπει να ενσωματωθεί στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Στην Αυστρία όπου θα μεταβεί η αποστολή για το βασικό στάδιο, θα συμπεριληφθεί κανονικά ο Χασάν.

Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με το μέλλον του. Προφανώς και το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να καθόταν στο λιμάνι ως τρίτος επιθετικός πίσω από τον Ελ Αραμπί, τον Τικίνιο ή τον παίκτη που θα αποκτηθεί για να αντικαταστήσει τον Τικίνιο σε περίπτωση που πωληθεί (σ.σ. υπάρχουν συζητήσεις με τον Ζαχάβι, μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση).

Θα δεχόταν, όμως, κάτι τέτοιο ο Χασάν; Ο Αιγύπτιος που εν πολλοίς είχε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του μετά τον αποκλεισμό από την Λουντογκόρετς, είχε συμπεριληφθεί στη λίστα για τους ομίλους του Europa League, αλλά τελικά λίγες μέρες αργότερα παραχωρήθηκε δανεικός στην Κόνιασπορ.

Ο Μαρτίνς με λίγα λόγια έδειχνε να τον υπολογίζει για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Η λογική λέει ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τη νέα σεζόν. Ποια είναι, όμως, η στάση που θα κρατήσει ο Χασάν; Θα συμφωνούσε με το να ξεκινήσει ως τρίτος φορ τη σεζόν και... βλέποντας και κάνοντας αν θα αναρριχηθεί στην ιεραρχία;

Όλα αυτά είναι εύλογα ερωτήματα που θα απαντηθούν εν καιρώ. Προς το παρόν, τα δεδομένα που υπάρχουν είναι ότι ο Χασάν θα μεταβεί κανονικά στην Αυστρία και αυτή τη στιγμή κανένας δεν έχει «ενοχλήσει» σοβαρά τον Ολυμπιακό για να εκφράσει το ενδιαφέρον του.